Aqualibi … Ja of nee ?

Het zijn bijzondere, geen makkelijk tijden. Opstaan uit een moeilijke periode is geen evidente zaak. Daarom is het belangrijk dat we alles realistisch zien en er ons hoofd bijhouden.

Laten we onze FBN-naaktavond in Aqualibi doorgaan of niet ? Dat is een vraag die we ons in de afgelopen weken en maanden al vaak gesteld hebben. Veel overleg naar haalbaarheid, of er wel vraag naar was en over veel andere zaken, maar vooral over de veiligheid van zowel de medewerkers, als de bezoekers : want dat is prioritair voor ons!

Aqualibi is net zoals alle andere subtropische zwemparadijzen een tijdje gesloten geweest in het begin van het jaar. Waarom ?
De omgeving was nochtans betrekkelijk veilig te noemen : een grote open ruimte, veel water, chloor, …
De kleedruimtes waren een ander paar mouwen : daar was geen integraal plan voor waar alle tropische zwembaden en de specialisten achterstonden om die veilig te houden.

Eens dat veiligheidsplan, die veiligheidswerking er was konden ze wel weer opengaan. Sindsdien is duidelijk dat zo’n subtropisch zwembad toch veel veiliger is dan iedereen wel dacht en zijn alle subtropische zwemparadijzen over gans Europa opengegaan en blijven die ook tot nader order open. Elke openingsdag kunnen er mensen komen genieten van een leuk uitje in een veilige gecontroleerde omgeving. Ok, één van de voorwaarden is een gereduceerde maximumcapaciteit, dus mogen er minder mensen worden toegelaten. Maar zoals hierboven gezet : allen zijn weer open, dus waarom kunnen we er niet zonder badkledij naartoe (want dat is toch het enige verschil met de dagelijkse openingstijden).

We zaten samen met de leidinggevenden van Aqualibi en overliepen de voorzorgsmaatregelingen. We gingen die ter plekke ook gaan bekijken om eventuele moeilijkheden te ontdekken. We voegden nog enkele bijkomende aanpassingen op onze maat eraan toe en ….
We kunnen alles met een gerust hart laten doorgaan ! De juiste afspraken zijn gemaakt.

Iedereen zal aankomen met een mondmasker in een vooruit gestippeld parkoers, richting kassa. De FBN-medewerkers staan gelijk klaar om iedereen op de juiste weg naar de juiste ingang te helpen. Nadat iedereen binnen is, helpt een Walibi-medewerker jullie naar één van de kleedhokjes (nee, je mag niet kiezen). Zo kan er gang per gang gebruikt worden. Na éénmalig gebruik van een gang, worden deze allemaal volledig ontsmet.

In het zwembad is er geen mondmaskerplicht, maar vragen we aan de mensen van hun gezond verstand te gebruiken, zoals je op straat zou doen en voldoende afstand te bewaren.

Wil je naar de cafetaria ? Dan ga je om je centen in je kastje waar je kledij ligt en breng voor jou en je familie niet enkel de nodige centen mee, maar ook de mondmaskertjes, want die zijn verplicht als je rechtstaat of rondwandelt in de cafetaria. (en uiteraard een handdoek of hamamdoek om op te zitten) Eens uit de cafetaria, kan je je centen en je maskertjes terugbrengen naar je kastje en kan je weer maskerloos genieten in het water.

Eén uitzondering : voor mensen die op de groepsfoto wensen te staan : die maken we dit jaar MET mondmasker, aangezien we dan wat dichter bij elkaar staan.

De verstrengende maatregelingen ivm de café’s hebben GEEN invloed op onze naakt-avond, alles gaat dus gewoon door, maar met in acht neming van deze voorzorgsmaatregelingen.

Er geldt in alle landen een afraden van veel verplaatsingen te doen. Er geldt op dit moment geen verbod. Voel je je er niet goed bij, staat het je vrij van niet te komen.

Alle redders, personeel van Walibi/Aqualibi en de vrijwilligers van het FBN staan ter uwer beschikking om u verder te helpen als iets niet duidelijk is, maar ook om ervoor te zorgen dat alles veilig en volgens de regels verloopt zoals het hoort. Je mag/moet hen ten allen tijde aanspreken als je iets merkt dat niet volgens de afspraken is. De afspraken staan niet ter discussie.

Laten we het volgens deze afspraken houden, op die manier zal iedereen een veilige en leuke avond hebben !

4 Replies to “Aqualibi … Ja of nee ?”

 1. Wij, vooral mijn vriendin, blijven een beetje in twijfel hangen. We zouden nochtans heel graag komen, tickets zijn al aangekocht maar de schrik zit er toch wel in.

  1. Iedereen beslist zelf wat ze doen of niet. 100% zekerheid is er nooit. Je ziet dat we er niet lichtzinnig overgegaan zijn, maar we begrijpen dat mensen schrik hebben.
   Slaap er eens een nachtje over : voel je je er niet klaar voor ? Kom dan niet. Wens je wel te komen : tot morgenavond !

 2. Laten doorgaan.
  Er is teveel moeite en tijd ingestoken om alles te organiseren.

  Laat ons aub weer geen teleurstellingen en isolementen creëren, velen onder ons kijken hard uit naar wat ontspanning

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...