Vakantie: Casa Viva La Vida

Vakantie is de beste periode van het jaar!

Casa Viva La Vida

Vera Playa

voor de liefhebber van het zuiderse leven

Locatie

Calle Agua Amarga 65 04621 Vera Almeria, Spain +32 (0)476 69 17 26 http://www.vakantiewoning-vida.be info@vakantiewoning-vida.be

Accommodatie

Dit huisje is gelegen op minder dan 100m van het uitgestrekte zandstrand in de rustige urbanisatie VeraLuz en is  een perfecte start van een heerlijk ontspannen vakantie. Deze vakantiewoning biedt alle comfort voor een zorgeloos verblijf (volledig gerenoveerd zomer 2014), airco alsook verwarming voor de wintermaanden is aanwezig. Keuken is perfect uitgerust met keramische kookplaat, micro-en heteluchtoven. Ook wasmachine aanwezig, handig voor wie boekt voor een langer verblijf. Volledig tuinmeubilair incl.ligstoelen. Zelfs het contact met het thuisfront hoef je niet te missen: gratis wifi toegang, satelliet TV (TV-Vlaanderen) staat indien gewenst ook ter beschikking. Eveneens beschikt de vakantiewoning in Vera Playa over een eigen overdekte parking vooraan de woning

Vera Playa ligt in Zuid-Spanje in de provincie Almeria (Andalusie). Deze streek is de ideale vakantiebestemming voor de liefhebber van het zuiderse leven en niet in het massatoerisme wil vertoeven. Als troef heeft Vera Playa uitgestrekte zandstranden en meer dan 300 dagen zon per jaar…

Het grondgebied van de gemeente strekt zich uit tot aan de kust: de daar ontstane badplaats, levert nu de belangrijkste economische activiteit. Het dorp kent een aantal historische gebouwen, zoals het stadhuis en de kerk Nuestra Señora de la Encarnación (1521-1524), die gebouwd is als fort om het dorp tegen piraten te beschermen. Sinds 1990 heeft Vera Playa zich ontwikkeld tot een belangrijk centrum voor naturisme.

Elk jaar ontdekken bezoekers vanuit het noorden van Spanje en buitenlandse toeristen de Costa Almeria. Deze mensen komen vanwege het echte Spanje gevoel in deze streek. De natuurlijke stranden, die ongeveer 10km lang zijn, zijn ook verdeeld in 2 verschillende gebieden: strand en naturistenstrand, waarvan de laatste ongeveer 3km lang is .

Het heeft een directe en makkelijke toegang zelfs voor mindervaliden.

Puur genieten

In Vera Playa zijn er tal van bars en restaurants, sommigen hiervan zijn speciaal voor naturisten toegankelijk en zijn gelegen aan de zee.

Op het strand zelf zijn er tal van strandtenten om typische Andalusische gebakken vis te eten of een heerlijk Spaans biertje te drinken.

Naast al deze pracht kun je in Vera Playa ook veel watersporten beoefenen, zoals kitesurfen, windsurfen en zeilen. Als een extra uitje kunt u met uw familie genieten van een leuke dag in het waterpark “Parque Acuatico Vera”. Het park ligt op slechts een kilometer afstand van Vera.

De omgeving van Vera leent zich ook heel goed voor fietsen en wandelen. Zo kunt u heerlijk over de stranden wandelen. De Cabo de Gata is zeker de moeite. Het natuurpark is een gebied van vulkanische oorsprong in de provincie Almería, in het zuidoosten van de Spaanse regio Andalusië, met een oppervlakte van 45.663 ha. Het is tevens een beschermd nationaal park en het grootste beschermde kustgebied van Andalusië. Hier kunt u ook allerlei activiteiten ondernemen. Er is een ruime keuze aan fietspaden en –routes.

Voor wie wenst te overwinteren in Vera zijn er bijna elke dag van de week markten in de buurt. Het fruit en de groenten op deze markten zijn een lust voor het oog en voor de smaakpapillen. Almeria staat bekend als de tuinbouwstreek en dat komt vooral op de markt goed tot zijn recht.

Ook heeft Vera Playa tal van bebouwde complexen met mooie weidse tuinen, recreatie centra, veiligheidsservices, parkeerruimte en binnen en buiten zwembaden (voor kinderen en volwassenen).

Tarieven

Prijzen per nacht

  • November-December-Januari-Februari: prijs per nacht €43
  • Maart-April: 1ste week  €55 / 2de week €50
  • Mei: 1ste week  €60 / 2de week €55
  • Juni: 1ste week  €65 / 2de week €60
  • Juli-Augustus: 1ste week  €75 / 2de week €70
  • September: 1ste week  €65 / 2de week €60
  • Oktober: 1ste week  €55 / 2de week €50

Voordeel met FBN-kaart

– Boek een verblijf van minimum 7 dagen – krijg 5% korting – Boek een verblijf van minimum 14 dagen – krijg 10% korting