De wereld van Sofie….

Radio 1 en Sofie Lemaire vragen zich af hoe het nu eigenlijk gesteld is met de preutsheid in Vlaanderen. Klopt het dat de Vlaming aan het verpreutsen is of is dit maar een fabeltje ? En hoe zit dat bij de naturisten ? Merken wij daar iets van ?

De vraag werd gesteld aan de voorzitter van de Federatie van Belgische Naturisten, Koen Meulemans, die daarvoor werd uitgenodigd in de studio’s van de August Reyerslaan.

Koen Meulemans: “Van preutsheid hebben wij geen last. Ok, er zijn steeds de jongeren die soms wat worstelen met hun lichaam, maar dat is evenzo in de geklede wereld en dat gaat ook weer over. Waar we de laatste jaren wel een verschil in merken, is dat mensen meer rekening gaan houden met de kleine lens op de telefoon en de sociale media. Vaak hangen naturisten niet enkel hun kledij aan de haak, maar ook hun telefoon en zo zijn er bij ons al een pak minder kleine cameraatjes in de buurt. Voor de mensen die toch hun mail willen checken, maar aan de anderen willen tonen dat onze terreinen een cameravrije zone zijn, verdelen we de gratis lenscovers. Dat zijn stickers die geen lijmsporen nalaten op de telefoon, maar duidelijk tonen aan de mensen in de buurt, dat de gsm-gebruiker zijn/haar lens afgeplakt heeft en iedereen er dus in die veilige haven blijft.

Geen schrik = geen zorgen = geen preutsheid ! Simpel.

We vinden dat een vorm van wederzijds respect.”

We zien dat het naturisme in België wat aan het verjongen is en vooral jongeren groeien op met sociale media en hebben vaker hun telefoon bij. Daarom zijn zijn de stickers gratis te verkrijgen op alle FBN-events en op de terreinen van de aangesloten verenigingen.

2 Replies to “De wereld van Sofie….”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...