Vakantie: Dwingelderhof

Vakantie is de beste periode van het jaar!

Dwingelderhof

Dwingeloo

Ongepolijste charme in kamperen.

Locatie

Dwingelderhof Holtien 9 NL – 7991 PN Dwingeloo tel +31 (0)521 591800 dwingelderhof@live.nl http://www.camping-dwingelderhof.nl

Accommodatie

Wie op Dwingelderhof arriveert, voelt de stress van zich afglijden. Op een ideale ligging, midden in het Drentse buitengebied, aan een doodlopende weg, ligt in alle beslotenheid ons ‘hof’: rust, stilte, een heldere sterrenhemel en vogelzang in de ochtend. Een grote poort naast het huis leidt u naar het kampeerterrein. Kleinschalig en mooi afgeschermd door groen, garandeert het domein volledige beschutting. Vakantie vieren met een gevoel van vrijheid. Het “ont-moeten”, zoals wij het noemen. Met respect voor elkaar lekker uzelf zijn en uw vrije dagen spenderen op onze camping zoals u dat zelf het fijnste vindt. Om de drempel laag te houden en ook de minder ervaren naaktrecreant een plek te kunnen bieden, heeft u bij ons geen FBN-ledenpas nodig en handhaven wij geen strenge regels. We zijn kleinschalig en proberen samen een relaxe sfeer te creëren. Dat lijkt ons de optimale manier om het vrije gevoel te ervaren.

Op ons kampeerveld hebt u de keuze voor de wat beschuttere plekken (ochtend- of avondzon) of een plek waar u de hele dag kunt genieten van de zon. Wij hebben een charmant nieuw sanitairgebouw met vier douches, zes toiletten en zes wastafelruimtes. En natuurlijk een plaats om uw afwas te doen.

In het voorjaar van 2015 hadden we onze droom klaar. Naast het kampeerveld vinden wij ook dat wij de gast een drankje moeten kunnen aanbieden waarbij wij de sfeer van ons gastenverblijf doortrekken met een mooi aangelegd terras en een bar met zitjes en loungegedeelte en een lekkere houtkachel voor de wat killere dagen.

Ook onze kampeerders kunnen gebruik maken van de sfeervolle bar en eetkamer

Omgeving

In deze contreien heerst nog de sfeer van weleer: oude boerderijen midden in het dorp, de mensen nog vaak op klompen, een nachthemel zonder lichtvervuiling waardoor de sterren scherper lijken te stralen, het gevoel dat de lucht hier schoner is.  Een landschap bestaande uit weides, heidevelden en bossen en oergezellige kleine dorpjes.

Ons gastenverblijf ligt centraal tussen twee nationale parken, met talloze wandel- en fietsroutes. Dwingeloo is een dorp met één van de mooiste brinken van het land. Met zijn fraaie boerderijen en gezellige terrassen is het een ware trekpleister. In 2012 is het dorp uitgeroepen tot het groenste dorp van Europa.

Naast ‘ons Dwingeloo’ bestaat de gemeente Westerveld uit verschillende dorpjes met ieder een eigen authentieke uitstraling en sfeer, omgeven door prachtige oude woonboerderijen en eeuwenoude bomen. Dwingelderhof ligt 4 km van het centrum af, gelegen tussen het mooie Blauwe Meer (recreatiemeer) en het 3700 ha grote natuurgebied Dwingelderveld. Ook het 6000 ha natuurgebied Drents-Friese Wold ligt maar tien minuten bij ons vandaan.

www.dwingeloo.nl www.nationaalpark-dwingelderveld.nl

Voordeel met FBN-kaart

Op vertoon van de FBN lidkaart, 10% korting bij een minimaal verblijf van 3 dagen.