Een naakt bezoek in Musée de La Boverie in Luik… who’s in?

Begin december bezocht een groep volledig naakte bezoekers voor het eerst in België de tentoonstelling “Hyperrealism Sculpture. Ceci n’est pas un corps“ in Musée de La Boverie te Luik. Het bezoek kreeg heel wat persaandacht. De verscheidene federaties van naturisten hebben ons gecontacteed om een nieuwe editie te organiseren. Het is nu zo ver!
 
Maak deel uit van de expositie op 29 januari 2020 en vergelijk jouw lichaam met de onuitgegeven voorgestelde sculpturen. Neem zelf een kijkje, het is verbazingwekkend! Welke lichamen zijn echt?

Zoals de titel aangeeft, is de expositie toegespitst op de representatie van het lichaam. In onze moderne westerse samenlevingen heeft de lichaamstaal zich sinds het einde van de jaren zestig geleidelijk aan bevrijd van het keurslijf en emancipatiestrijden gevoerd en begeleid die grote veranderingen teweegbrachten.

In staat zijn om zich naakt te tonen voor anderen, in de letterlijke zin van het woord, is vooreerst een uitdaging aangaan, de angst en twijfel overwinnen die we tegenover onszelf kunnen hebben. In een naturistencontext “tonen” we ons niet, we stellen ons niet tentoon, we “zijn” gewoon. Een terugkeer naar de essentie, los van de perceptie, waardoor men de bezoekerservaring ten volle kan beleven, op een respectvolle, discrete en originele manier.
   
Praktische informatie : Woensdag 29 januari 2020 van 18u tem 21u Musée de La Boverie, Luik
Prijs die avond : 13 euro pp (groepstarief ipv individueel tarief)
Vrij bezoek (zonder gids)
Inschrijven verplicht via : info@expo-corps.be
Facebook-pagina van het event: Duw hier.

7 Replies to “Een naakt bezoek in Musée de La Boverie in Luik… who’s in?”

 1. Ik heb me via FBN via mijn telenet-adres geprobeerd en via mijn hotmail-adres in te schrijven op 4/1 /2020 maar krijg geen reactie!

  1. Dag Jan,
   Kijk eens in je spambox dan, want we stuurden je afgelopen zondag rond 15u00 een antwoord en ook nog eens vanavond rond 17u20.
   Ga je hier ook proberen verderhelpen. Inschrijven doe je gewoon via het emailadres dat op de post staat.
   Hieronder wat er in de post staat:
   “Inschrijven verplicht via : info@expo-corps.be
   Veel succes en prettige avond.

 2. Wij hadden in 2018 reeds de kans om een eerdere versie in de Kunsthal te Rotterdam te bezoeken tijdens een “Naked Tour”. Wij kunnen het iedereen aanraden: topkunstwerken bekijken in een naturistische setting. Wij gaan dan ook graag naar Luik om dit nog eens mee te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...