Fbn Jogging 18-09-2021 Athena Ossendrecht

Herinner je maart 2020…. (Of misschien best niet.)  Corona / Covid-19 houd de wereld in z’n greep. Dan komt de eerste memorabele en meest betreurenswaardige live mededeling van de Belgische regering …  Avondklok, bubbels (en niet van de soort dat je met vrienden deelt), essentiële verplaatsingen, zowel het bedrijfsleven als het verenigingsleven worden stil gelegd. Ook de horeca gaat onverbiddelijk dicht. Dat alles “uitgelegd” in 2 talen en gebarentaal door elkaar met een totaal onoverzichtelijke powerpoint ter “ondersteuning”…

Alles wordt geannuleerd. Zo ook het FBN petanque-toernooi en de FBN-Jogging.

2021 : Als blijkt dat voor eind juni niets of bijna niets al terug zal mogen wordt de jogging verplaatst naar 18 september.

Vandaag zaterdag 18 september ’21, eindelijk is het zover. De naturistenjogging kan/mag eindelijk weer doorgaan.

Het team van vrijwilligers is al vroeg op de been om de start & aankomst zone aan te kleden met spandoeken, vlaggen, het inrichten van de portieken en het afbakenen van het parcours dat reeds door Athena met pijltjes was uitgestippeld, een mooi en afwisselende route door de camping.

Het af te leggen traject wordt gemeten met als resultaat 575 meter per ronde.

De eerste deelnemers komen toe en voor hen staat verse koffie en een suikerwafel als ontbijt gereed. De zon is (eindelijk) ook van de partij …  krijgen we dan toch nog een prachtige nazomerse dag ?

Om 11u00 wordt het startsein van de jogging gegeven. De deelnemersgaan van start voor een inspanning van 1 uur. Zowel jong als oud doen mee en het tempo gaat van rustig wandelen voor de één naar een snelheidsrace voor de ander. Het werkt blijkbaar aanstekelijk want plots staan er na de start extra mensen van op de camping om zich in te schrijven en ook mee te doen…

Na stipt een uur wordt de wedstrijd afgesloten. Iedereen is moe maar tevreden van z’n inspanning.

Ondertussen hebben de vrijwilligers van Athena ook niet stil gezeten. De Barbecue staat reeds aan en in de keuken wordt alles voorbereid om van zodra het vlees gereed is, de hongerige sportievelingen vlot en snel te bedienen.

Na het eten is er tijd om te genieten van een terrasje of een plons in het zwembad en een saunaatje.

Tegen 16u00 is er dan de langverwachte prijsuitreiking.

De vereniging met de meeste deelnemers was Athena .De wisselbeker blijft dus een jaartje langer in de vitrinekast van Athena staan.

Dank u wel aan iedereen voor deze mooie gezellige dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...