FBN on the road: Brunat en Soynature

Op 7 augustus jongstleden vond het 26 jarige jubilee plaats van de naturistenvereniging  Brunat. Oorspronkelijk was dit eigenlijk vorig jaar gepland, hun 25e verjaardag, maar we weten ondertussen allemaal dat een vies beestje roet in het eten heeft gegooid. Brunat is één van de verenigingen, zonder terrein, maar met verschillende events doorheen het jaar voor hun leden en vrienden van andere verenigingen. Verschillende leden staan met hun caravan op Soynature en zo ontstond er een beetje een symbiose.

Maar niet getreurd, het weer zat mee die zaterdag, er werd een grote tent opgezet op het terrein van Soynature, en de traiteur stond klaar met een overheerlijk diner. Na het aperitief en de speech van de voorzitster, werd ons een zeer verzorgd en heel smakelijk 3 gangen menu voorgeschoteld. Die werd trouwens net zoals een drankkaart van 10 euro per persoon, gratis aangeboden aan de leden van Brunat.

De sfeer was er zeer ontspannen, we hebben ook nieuwe mensen leren kennen die daar een vaste standplaats hebben, en tot laat in de avond werd er gezellig gedronken. Onze dank aan het bestuur van Brunat voor deze geslaagde namiddag en aan Soynature voor de gastvrijheid op hun leuke terrein!

Zoals eerder reeds vermeld vond dit evenement plaats op het terrein van Soynature. Dit is gelegen diep in de Ardennen in Soy, nabij Erézee. Er staan een 40 tal vaste plaatsen, maar je kan er ook komen logeren met je caravan, mobilhome of tent. Je wordt er steevast vriendelijk te woord gestaan, en dit in de beide landstalen. Het eerste dat ook opvalt wanneer je poort doorgaat, is de rust en stilte. Zeker een aanrader om te herbronnen.

Er is een zwembad aanwezig met een leuk terras en bar,  je kan er naar hartenlust petanquen op de zopas vernieuwde banen, en het sanitair is er onberispelijk proper.

Wij waren er deze keer op uitnodiging, maar we hebben dit terrein al vaker bezocht. Zo kan je ook mooie wandelingen maken in de buurt, of de (elektrische) fiets nemen, aangezien het er nogal heuvelachtig is in de streek. Het ligt ook niet zover van Durbuy, en wie daar nog niet op bezoek is geweest, moet dat dringend eens doen!

En zo hadden wij het genoegen om met deze 2 fijne verenigingen een leuk weekend door te brengen begin augustus. Wij waren zeer vereerd.

Koen en Chris Meulemans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...