FBN on the road : Grensland

(Grensland is geen aangesloten vereniging, maar een commercieel terrein die net zoals de verenigingen alles volgens de regeltjes van de kunst doen)

Diep verscholen in de Kalmthoutse heide, ligt de oude Heihoef.  Daar vind je de naturistencamping Grensland.

Het was ons eerste bezoek op dit terrein, en we werden vriendelijk ontvangen en rondgeleid door Nancy. Dit was oorspronkelijk een camping met 20 plaatsen rond een natuurvijver, maar is ondertussen uitgebreid door zijn grote succes. Je hoeft er maar even te vertoeven om te begrijpen waarom.

Elke kampeer plaats, of je nu met een mobilhome of caravan of tent daar bent, heeft uiteraard zijn eigen plekje. Voorzien van een eigen buiten toilet, twee luxueuze ligbedden, waterpunt, drie stopcontacten en een vuurkorf. Ja, je leest het goed! Er werd ons getoond waar we het hout daarvoor konden vinden,  nee we hoefden zelf geen boom om te hakken daarvoor,  dus we konden er mee aan de slag. En aangezien juli 2021 niet de geschiedenis ingaat van warme en broeierige avonden, was het heel erg genieten van dit warmtevuur in de late uurtjes.

Zoals gezegd ligt de camping middenin de Kalmthoutse heide, dus wandelen en fietsen zijn daar een must. Wij zijn geen grote stappers, maar op de fiets vind je ons door het ganse land. Dus daar ook waar we urenlang een fietsroute hebben gevolgd, en waar we waarschijnlijk wel door een van de mooiere stukjes landschap van ons land zijn gereden. Ja het weer, nogmaals, toonde zich niet altijd van zijn beste kant, maar een mens smelt niet van een drupje regen, en bij het schuilen kom je soms ook nog wel eens verrassingen tegen, haha.

De camping beschikt ook over een op hout gestookte sauna. En om de spiertjes na een vermoeiende fietstocht los te gooien, is dit de ideale remedie, genieten hoor! Je moet er wel zelf het vuur in houden, maar ook dat was geen probleem want er waren ook nog andere kampeerders van hetzelfde gedacht als wij. Dus stoken maar die handel. Afkoelen kan onder de douche, maar ook kan je via het aangelegde strand een duik nemen in de vijver.

Rondom ons stonden verschillende paarden met veulentjes te grazen, en dat gaf ons ook een rustgevend gevoel. Midden in de natuur deze mooie dieren mogen aanschouwen, gaf ons toch wel een tikkeltje extra.

We hebben het er heel erg naar onze zin gehad, en kijken er naar uit om zeker nog eens terug te komen. Het is ook een zeer verzorgde camping op alle vlakken, met vriendelijke mensen.

Wie houdt van naturisme beleven in zijn puurste vorm, is hier zeker op zijn plaats.

Koen en Chris Meulemans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...