FBN on the road: Les Trois Vallons – Sport et Soleil

Aangekomen in de regen, maar dat kon ons niet deren. Eenmaal de poorten van Les Trois Vallons achter ons dicht getrokken, ging een nieuwe wereld open. Onthaasten, genieten van het prachtige uitzicht en van de fantastische residenten. Eens op ons plekje werd er onmiddellijk contact gemaakt, niet opdringerig maar zeer open en respectvol. Tijd voor aperitief. Dit is dus wat ze bedoelen met thuis komen.

Wat de camping te bieden heeft, werd reeds ruimschoots door Koen en Chris verwoord. Maar er is meer dan dat. De omgeving, de Asvenois, is ronduit prachtig, groen en gevarieerd. Zowel voor de wandelaar als de -geoefende- fietser (of in het bezit van een elektrische fiets) zijn er in de nabije omgeving voldoende gelegenheden. Graag maken we jullie deelgenoot van onze eigen tochtjes en bezoeken.
De wandeling vanuit de camping naar het meer van Le Val Joly heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad, d.w.z. dat er wat glooiende stukken in voor komen doch zeker niet steil. Eens je van de rustige hoofdweg -eigenlijk een smalle weg- afgaat, loop je langs de weiden en velden over enkele verharde en onverharde pasjes richting het gemeentehuis van Willies naast de dorpsschool en de ruilbibliotheek door zich in een oude telefooncel bevindt. Zeer charmant in elk geval. Via de ietwat drukkere baan kom je al snel op en fiets- en wandelpad langs het meer heen met enkele leuke eyecatchers en een klein romantisch poeltje in het hart van Le Val Joly. De pannenkoeken met gezouten karamel waren alweer overheerlijk. Klaar voor de terugtocht, lichtjes stijgend maar zeker doenbaar.

Wil je iets gaan bezoeken, dan moet je zeker langs het oude klooster van Liessies gaan. Daar huisden voorheen Benedictijner (of zwarte) monniken, volledig afgezonderd van de profane wereld. Het domein leent zich zowel voor een uitgebreide natuurwandeling als een wat kortere tocht met bezienswaardigheden en uitzichtpunten over het ‘natte’ gebied. In de nabij gelegen kerk vind je een wijzerplaat met daarnaast het mechanisme zelf. Voldoende om enkele uren goed te besteden. Is er nog tijd over, kan je nog langs het Chateau de la Motte gaan, thans een hotel.

Ook winkels vind je in de buurt, zo is er een mini supermarkt in Solre Le Chateau op een kleine 6 km van de camping. En als je daar dan toch bent, bekijk dan even de kerktoren. Nee, dronken ben je niet en in Pisa of Schelle ook niet… Die toren staat vanuit geen enkel gezichtspunt ook maar enigszins recht. Kopje koffie op het plein -mét coronapas!- en je hebt er weer een leuk momentje bij.

Iets gaan eten? Ook geen probleem. La Bergerie in Liessies is echt wel een aanrader en ook Willy’s Frites in Willies heeft een verrassend interieur en keuze te over. Aan het commercieel centrum van Val Joly kan je uiteraard ook de nodige restaurantjes vinden, voor elk wat wils.

Wil je mooie wandelingen maken? Aan alternatieven geen gebrek. Wij gingen in elk geval een bezoekje brengen aan Sainte Hiltrude, aan wandeling vertrekkende vandaan de kerk van Liessies, ongeveer 7 km en echt wel gevarieerd. Je passeert langsheen velden, wandelt door het bos en steekt een bruggetje over tot de kapel, tijd om even te drinken en indien gewenst wat uit te rusten. Terug naar het dorp passeer je langs het Chateau de la Motte, doch ditmaal aan de achterzijde. En Val Joly is dan echt niet ver meer om nog een ijsje te gaan eten.

Wij komen in elk geval terug, al was het maar om een leuke babbel te doen met Christian of Thérèse, de terreinverantwoordelijken die er hun hart en ziel in leggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...