FBN on the road: naturistencamping Grensland

In de vooravond toegekomen en nog een rustige plek gevonden, nu ja, alle plekken zijn hier wel rustig en bieden veel privacy. Nadat we ons geïnstalleerd hebben, een leuke avond rond het gemeenschappelijke vuur -op gang gebracht door André- doorgebracht en zo onmiddellijk wat contact kunnen maken met wat mensen. Van ‘we gaan even’ werd het ‘behoorlijk laat’…

Zoals we steeds doen, blijven we de eerste dag op de camping zelf. Heerlijk genieten van de zon, een beetje yoga (mijn echtgenote althans) en wat lezen. Meer hoeft het niet te zijn. Nog een fietstochtje voorbereiden en een leuke dag zit er op. Het voelt alsof we hier al een week staan.

Tja, en dan kregen we het vervolg van de Belgische zomer… Maar ook dat kon ons niet tegen houden. In de vooravond nog een flinke wandeling gedaan en de zon zien ondergaan, hoe mooi is dat hier! Ook daags erop weg, deze keer met de fiets naar Roosendaal. Wat verkeerd gereden doch waardoor we een stukje van de Rucphense heide hebben kunnen meepikken. Kleine verkenning door de stad, een stukje eten, wat shoppen en rustig door de wind, door de regen, dwars door alles heen terug naar Kalmthout. Tijd om nog wat kruiswoordraadsels in te vullen en mijn boek verder te lezen. Voor de geïnteresseerden, c.q. nieuwsgierigen: ‘De kat en de generaal’ van Nino Haratischwili, wellicht beter bekend als de auteur van ‘Het achtste leven (voor Brilka)’.

Op 10 km van de camping vind je de befaamde Kalmthoutse Heide. Voordeel van dit aanhoudende regenseizoen is dat ze er nog zeer groen bij ligt. Je kan diverse wandelingen doen, allemaal goed aangegeven op houten paaltjes onder de vorm van (meestal) een dier. Heerlijke paarse heide, afgewisseld met wat bosrijk gebied en water. En wat een stilte. Je ziet hier zowel doorwinterde wandelaars die heel wat kilometers afmalen als rustzoekers die zich met boek op één van de vele bankjes afzonderen. Wij deden een wandeling van 8 km, afgesloten met een heerlijk etentje onder vrienden. Carpe diem.

Ook aan alle mooie liedjes komt echter een einde, doch niet zonder nog een keer actief te zijn, een fietstocht van 38 km doorheen het vlakke mooie landschap en doorheen de Heide, doch ditmaal vanuit een ander gezichtspunt.

En last but not least nog een fikse wandeling van 12 km vertrekkende vanop de camping langsheen mooie woningen in het bos en velden naar Horendonk. Van hieruit ook nog wat stukken bos en open vlaktes.

Hoe meer we hier komen, hoe liever we terugkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...