FBN on the road : Sport & Soleil

Net 6 km over de Franse grens, onder Charleroi, ligt naturisten camping le trois Vallons van Sport et Soleil.

De camping ligt op een heuvel en aangezien de pluviometers in juli 2021 op bepaalde plaatsen in het land overuren maakten, hadden we al het vermoeden dat we met onze mobilhome wel eens vast konden geraken. En ja hoor, bij het manoeuvreren hadden we prijs! Gelukkig had de camping een heel vlotte oplossing en was de buurman-boer er vlug om ons weer los te trekken met zijn tractor. Na twee jaar ermee zijn rondgetrokken moest het er eens van komen hé.

We zijn hier reeds verschillende keren op bezoek geweest, en zijn steeds in bewondering voor de stilte en de rust die hier heerst. De camping zelf is niet zo groot, maar er is wel een groot natuurgebied aan verbonden aan de achterkant. (samen met de camping vormen die de drie valleien waar de camping z’n naam aan te danken heeft). Wat op het terrein niet hoeft, kledij aanhebben, is op het wandelpad wel aangeraden. Om het natuurgebied in zijn originele staat te behouden, werd er voor gekozen om dit zoveel mogelijk aan de natuur over te laten. Je kan er dus wel eens bramen of netels en zo tegenkomen. Ook de teken hebben er vrij spel, dus aandoen die broek en stapschoenen. Je kan er verschillende mooie vijvers gaan ontdekken.

Het clubhuis, keuken en sanitair zijn zeer proper, en er zijn op de bovenverdieping extra slaapplaatsen aanwezig, waar mensen kunnen overnachten. Alsook verschillende gezelschapspelletjes, boeken, etc..

De sauna is zeker een aanrader! Voor 2 euro kan je anderhalf uur genieten met zijn tweetjes. (of meer, maar dan zittend want niet zo groot) En aangezien wij daar nogal van houden, hebben we deze gelegenheid te baat genomen

Op het terrein is ook een zwembad aanwezig, dat netjes onderhouden is en er is ook een speeltuintje voor de kleintjes.

De fietsen hebben we deze keer op stal laten staan, omdat de wegen in Frankrijk niet altijd zo fietsvriendelijk zijn als bij ons, maar we hebben wel de benenwagen genomen om de omgeving te gaan verkennen. We hebben geflaneerd door velden en weiden, kleine weggetjes, piepkleine dorpjes, en soms eens een babbeltje gedaan met lokale bevolking.

Wil je ontsnappen aan het drukke, gejaagde leven, dan is deze plek zeker een aanrader! Wij houden nogal van rust, wat lezen, beetje zonnen, lekker eten en drinken en daar hebben we ons zeker genoeg aan tegoed gedaan.

We hadden er trouwens de gans tijd gezelschap van een konijnenfamilie, waarvan er een kleintje gewoon tot naast ons kwam zitten. Zo lief.

Koen en Chris Meulemans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...