FBN Wandeling by Brunat

De FBN wandeling ging dit jaar op 25 september door op het terrein van Soynature in Soy, en werd georganiseerd door de leden van Brunat. Het weer was fantastisch! In tegenstelling tot de maar povere zomer die we dit jaar mochten meemaken, werd dit een zonovergoten dag, diep in september ondertussen,  met temperaturen tot 23 graden!

We begonnen met een heerlijk ontbijt. Verschillende soorten brood met beleg, confituur of choco, en koffie, thee en heerlijke warme chocolademelk. Na deze versterkende spijzen, en na een speech van zowel de voorzitter van het FBN, als de voorzitster van Brunat, trokken we onze wandelschoenen aan, en begonnen we aan de wandeling die een kleine 9 kilometer bedroeg.

Een kleine veertigtal personen hadden zich ervoor ingeschreven. We vertrokken langs een oude spoorlijn die omgevormd was tot een wandel -en fietspad dwars door de wijde natuur, met her en der prachtige uitzichten, die typerend zijn voor de Ardennen. Aangekomen in het Dorpje Ny gingen we dan weer stilletjes richting camping. Deze tocht was een zeer goede keuze van het bestuur van Brunat, daar zowel jong als oud aan de wandeling kon meedoen. Dus geen al te steile afdalingen of klimwerk, ideaal voor iedereen.

Terug op Soynature konden de kleren af, en genoten we van een heerlijke aperitief in het middagzonnetje. Daarna waren er frietjes met stoofvlees en als dessert kregen we een heerlijke suikertaart voor de kiezen die eigen aan de streek daar is. Heerlijk!

In de namiddag hadden de mensen van Brunat een ‘blinde’ petanque georganiseerd, en die werd zeer gesmaakt door alle aanwezigen. De persoon die de ballen naar de cochonette smijt was dus geblinddoekt, en zijn/haar partner moest instructies geven waar te gooien. Hilarisch. We hebben ons daar goed mee geamuseerd.

Daarna werden we nog getrakteerd op een receptie die het FBN ons aanbood. En met deze heerlijke bubbels en in leuk gezelschap sloten we deze mooie herfstdag af, die nog tot in avond doorliep.

Onze dank gaat wegens het FBN uit naar Soynature, voor het openstellen van hun terrein, en naar Brunat om deze dag te organiseren en tot in de puntjes te verzorgen. We hebben er wederom van genoten.

Koen en Chris Meulemans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...