Het terrein van Athena Ossendrecht

Wil je er een dagje of meer tussenuit, kijk dan hieronder waar je terecht kan : De terreinen van België:

Athena Ossendrecht

Aan de Nederlands-Belgische grens, vind je een terrein waar natuur en accomodatie elkaar aanvullen

Locatie

Zandvlietseweg 15

NL – 4641 SR Ossendrecht

Tel. +31 164 67 24 89

www.naturisme-athena.org

Technische gegevens

  • oppervlakte: 14 ha – zandgrond
  • open gans het jaar, van oktober tot april is aanmelden vooral noodzakelijk
  • 283 vaste plaatsen, 53 betoekersplaatsen, waarvan 29 met stroom (reserveren is aangeraden), 5 plaatsen voor zwerfwagens
  • plaatsen voor stacaravans
  • verhuur van volledig ingerichte cottages
  • officiële kampeervergunning
  • honden nlet toegelaten
  • cafetaria – wasserette – vestiaire

Accommodatie

Athena Ossendrecht ligt op 20 minuten van Antwerpen en is gemakkelijk bereikbaar. Toch is het terrein zeer rustig gelegen in een heuvelachtige en bosrijke omgeving aan de rand van de polders. Genieten van de ongerepte natuur op een terrein van 14 hectare. Genieten van het uniek gebouw met z’n gezellige bar en praathoek, activiteitenzaal en aparte TV-hoek, kleedkamer met douches voor dagbezoekers, een volledig uitgeruste wasserette. Verhuur van volledig ingerichte cottages.

Rust & Ontspanning

Bij Athena Ossendrecht kiest elk zijn eigen ontspanning: 2 volleybalvelden, 7 petanquebanen, 2 badmintonterreinen, minivoetbalveld, zwembad, peuterbad en grote speeltuin. De troef van dit terrein is zeker de ruime sauna tot 20 personen. Bovendien worden er tijdens de zomermaanden veel sport- en spelactiviteiten georganiseerd en is er een volledig animatieprogramma, of kan je gewoon lekker luieren en zonnebaden.

Toerisme & Cultuur

Aansluitend op het terrein ligt het natuurgebied “Grenspark De Zoom”, waar ook de Brabantse Wal en de Kalmthoutse heide deel van uitmaken. www.grensparkzk.be. In het park van 3.750 ha zijn 10 wandelpaden uitgezet van 2 tot 8 km. Je kan vanuit het terrein vertrekken om de 49 km Gansrijdersroute te fietsen die je door adembenemende plekjes loodst. Ook is het terrein bij een fietsknooppunt gelegen {fietsknooppuntkaart Antwerpen 2).

Antwerpen: een wereldstad in zakformaat met o.a. de Zoo, het Rubenshuis, Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het Modemuseum, Chinatown, de Diamantwijk en Diamantmuseum. Bergen op Zoom: met vele fraai gerestaureerde gebouwen waarvan ruim 200 op de rijksmonumentenlijst, het voornaamste monument is het Markiezenhof.