Het vakantieverhaal van Klazina en Rudy

Na onze gezamenlijke vakantie vorig jaar op Athena Le Perron, werd het dit jaar tijd voor onze eerste buitenlandse naturistische reis. We hebben al in het voorjaar een boeking gemaakt voor een vakantie in september omdat we ontdekten dat veel  verhuuraccomodaties op campings in Frankrijk al verhuurd waren. De keus is op Domaine de la Sablière in de Gard gevallen (tussen de Ardèche en de Provence).  Zo vroeg boeken bracht een lange periode vakantie voorpret op. We bekeken gidsen van de regio en vroegen brochures aan.

Onze lijst mogelijke excursiedoelen nam al snel een ietwat overdreven lengte aan. Ik kende een deel van  de regio al best wel van eerdere (geklede) vakanties, maar Rudy kende Frankrijk vooral van de mooie beelden uit de reportages tijdens de Tour de France.

Op de te lange verlanglijst stonden : Pont de Gard, Viaduc de Millau, Nîmes, de Camargue, keuze uit Mont Ventoux of Mont Aigoual, Orange, Pont d’Avignon, grotten….etc, etc

Op 6 september kwamen we aan voor een verblijf van 2 weken. We hebben met zijn 2en een 4-persoons stacaravan gehuurd.

Domaine de la Sablière is een 62 hectare grote camping met ongeveer 250 tent/caravan/mobilhome plaatsen en ongeveer 220 verhuuraccomodaties. Ondanks dat de camping groot is doet hij (in september) niet massaal aan. De camping bestaat namelijk uit 3 delen Pinson bovenaan gelegen  en aan de rivier liggen de delen Mésange en Fauvette. Het hoogteverschil bedraagt 100 meter. Wandelen van beneden waar onder andere de winkel en een restaurant gelegen zijn naar Pinson duurt ongeveer 40 minuten . Ongeveer halverwege liggen de zwembaden met bar en crêperie.

Op de camping zijn naakte wandelingen mogelijk via bospaden of geasfalteerde paden. De auto mag ook worden gebruikt om de afstanden te overbruggen. Wij hebben alle verplaatsingen binnen de camping te voet gemaakt. We maakten dus aardig wat hoogtemeters.

In juli en augustus is er ook een pendelservice en dan zijn er ook allerlei gratis workshops zoals massage, pottenbakken of confituur maken en natuurlijk zijn er dan ook volop activiteiten voor kinderen.

Op de camping hebben we gerelaxt, gezond , gezwommen, gewandeld en 3x bij de crêperie geluncht.

Op de dagen waarop regen voorspeld was hebben we uitstapjes gemaakt.

We hebben bezoeken gebracht aan  Pont de Gard , Vallon Pont Arc en de Pont d’Arc, Avignon , Orange, kleine dorpjes in de omgeving zoals Montclus en Vallargues en ook de bezoeken aan de indrukwekkende grotten van Aven Orgnac en la Salamandre waren erg mooi. Ook brachten we een bezoek aan Le cascade de Sautadet en het erbij gelegen mooie dorpje La Roque sur Cèze waar je na een klim naar het kasteel getrakteerd wordt met een uitzicht op onder andere de Mont Ventoux.   In deze streek moet je echt wel een selectie maken van wat je wilt zien want er is zo veel.

Al met al is onze eerste buitenlandse naturistische vakantie goed bevallen en dat smaakt naar meer. Volgend jaar zoeken we weer een andere plek op…. Wordt vervolgd

One Reply to “Het vakantieverhaal van Klazina en Rudy”

  1. Mooie reportage van jullie vakantie, en vooral een mooi beeld gemaakt van de camping met zijn mooie natuur en omgeving, top gedaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...