Het vakantieverhaal van Wim & Laurian

Onze vakantie … Naturisme als ontspanning …

Wij zijn Wim en Laurian, zoals velen is het allemaal begonnen bij het regelmatig gebruiken of bezoeken van een sauna in België of Nederland.
Daarna hadden we het geluk een huisje te hebben met verschillende mogelijkheden om in de zomer en winter naakt te kunnen ontspannen.
Dan is er nog maar een kleine stap naar het op vakantie gaan naar een naturisten resort, dat kan van alles zijn maar voor ons was dat kamperen. Dit deden we al vanaf het begin en voelen ons daar het best bij omdat er geen regels en tijdschema’s zich voordoen, doen en laten leven zeggen we.
Dus besloten we om onze eerste vakantie te boeken op Village de la Sablière in de Gard te Frankrijk.
Zo gezegd en zo gedaan pakten we alles in en weg waren we, vol vertrouwen en ook met een beetje spanning omdat het de eerste keer was. Maar daar aangekomen ging eigenlijk alles van zelf… wat ook de normaalste zaak was eigenlijk maar als je er niet bent geweest dan kan je dat ook moeilijk uitleggen.

Hadden een mooi plekje gezocht aan het riviertje beneden aan de camping, rustig in de hoek aan de rand van het bosje… Zalig was het daar.
Alles uitgeladen en een plaats bezorgd kon onze vakantie beginnen, iedereen gesetteld ook onze katten waren mee dus volop genieten was het.
Het gevoel van vrijheid en het gemak hadden we vlug ondervonden, want na een paar dagen had ik voorgesteld om naar de markt eens te gaan maar mijn gezelschap zei en ik citeer : ¨Moet ik nu echt kleren gaan aan trekken ¨
De eerste reis liep heel vlot en hadden het erg naar onze zin dus vanaf dit punt zagen we geen andere optie meer en enkel reizen als dit.

Het jaar erop met het begin van de corona zijn we naar het zelfde plekje gereden omdat we daar heel rustig stonden en ook wat afgezonderd; maar dat was voor niks nodig want het aantal bezoekers was wel heel laag.
Nu vorige zomer zijn we naar Grayan gereden net naast Montalivet, aan de kust in Frankrijk en deze camping was wel heel erg groot… Ook veel meer volk maar dat stoorde ons al lang niet meer.

We zijn deze zomer met een vouwwagen vertrokken dus dat was wel een hele klus om dat voor de eerste keer te kunnen opzetten en zorgde ook wel voor heel gênante posities waarschijnlijk met hilariteit als gevolg; wat het ook allemaal wel leuk maakte. Gelukkig hadden we niet op voorhand geboekt want de zomer met zon was heel moeilijk in te schatten dit jaar. Gelukkig hebben we een heel mooie week gehad en lekker weer.
Kunnen genieten van alles in ede omgeving, de wijn en ook dit keer de markt LOL.
Het strand was zalig en ook niet altijd heel druk want ook alles heel aangenaam maakte zodat je van alle geluiden kon genieten, want wij willen rust en ons eigen tempo. Het leven in België is al druk en luid genoeg.

Aan al onze vrienden laten we weten dat dit de beste manier vanop vakantie gaan is want het respect en het begrip voor alles is hier veel beter dan op een textielcamping.
Hoe goed ik ook mijn best doe om uit te leggen dat de mensen niet naar elkaar kijken, wel gezien hebben waarschijnlijk, dat kunnen ze niet echt geloven. Is een opkikker voor iedereen die kamt met zichzelf en ook de vrijheid moet kunnen voelen van de basis zonder vooroordelen.
Ons moet je niet meer overtuigen.

Op naar volgende zomer zou ik zeggen , en hopelijk een deftige winter dat we veel kunnen genieten van de hottub en de sauna.
Om te eindigen heb ik een foto van mezelf erop gezet om jullie het mooie strand niet te onthouden.
Allen veel plezier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...