Verslag/Interview hoe het museum in Luik nu echt was …

Verslag van een meer dan geslaagd bloot bezoek aan de tentoonstelling “Ceci n’est pas un corps” in museum La Boverie in Luik.

Vanavond was museum La Boverie speciaal geopend voor een naturistisch bezoek.

Het betrof een hyperrealistische tentoonstelling die we konden bezoeken.

Ik had vorige week mijn ticket besteld. Ik zou er in mijn eentje naartoe gaan.

Het bestellen van een ticket was al de 1e sprong in het diepe.

Wie ben ik? Ik ben Klazina, een 49 jarige Nederlandse die in Brussel woont. Ik ben pas sinds kort naturiste en heb vorig jaar mijn eerste naaktstrandervaring op gedaan.

Nu in mijn eentje naar zo’n evenement waar je niemand kent, is natuurlijk even een drempel om over te gaan.  Toen ik net voor 18 uur bij het museum aankwam , was al heel duidelijk dat ik bepaald niet de enige was. Er stond een lange rij binnen in de hal. Bij het tonen van mijn ticket werd mij uitgelegd waar de kleedkamer was . Er werd vermeld dat er pers aanwezig was en dat als je helemaal niet in beeld wilde (ook niet met alleen de rugzijde) dan kreeg je een rood armbandje.

Ik koos er op dat moment spontaan voor geen armbandje te dragen. In de kleedkamer kon iedereen zich ontkleden . Er was voldoende ruimte voor jassen en schoenen en persoonlijke bezittingen konden bewaakt gestald worden. Echt perfect geregeld.

Toen ik mij uitgekleed had, ben ik bloot en op blote voeten naar de tentoonstelling gelopen. Ik was meteen al onder de indruk van hoeveel mensen er waren . De sfeer was goed en er was inderdaad veel pers. De tentoonstelling zelf was op sommige plekken van bijna ontroerende schoonheid. De beelden zijn zo hyperrealistisch dat je soms het gevoel had centimeters van een ander mens vandaan te zijn. Alsof je echte huid zag inclusief rimpels etc.

Hier bloot te zijn met zijn allen voelde voor mij alsof het zo  hoorde. Deze tentoonstelling leent zich hiervoor.
Voor mij als nieuweling in de naturistenwereld voelde het heel fijn en bevrijdend.
Ik voelde mij zo op mijn plaats hier dat ik spontaan heb toegestemd in interviews met de Vlaamse en Waalse TV.

Ik hoop echt dat dit soort evenementen vaker georganiseerd worden en bij de pers proefde ik echt oprechte interesse in hoe het voelt om naturist te zijn.  Wij werden echt niet gezien als rariteit.
Wat ik ook mooi vond om te zien was dat er echt mensen van allerlei leeftijden aanwezig waren. Jong , oud, dik, dun. Alles door elkaar. En Franstalig en Nederlandstalig door elkaar. De sfeer was zeer gemoedelijk.

Voor mij smaakte dit echt naar meer!


Klazina Hensen.

Foto’s: ©Diana Vos

4 Replies to “Verslag/Interview hoe het museum in Luik nu echt was …”

  1. De tentoonstelling is formidabel machtig. Je kunt uren verzeild geraken in de details. Met dank aan Klazina Hensen, voor haar intens verslag. Je moet het maar doen. Ik zie haar nog staan in gesprek met de reporters.
    Misschien komt zje ook genieten van de sauna-dag in Gent.

  2. Het was inderdaad een heel mooie tentoonstelling die zich perfect leende tot een naturistisch bezoek.
    Sommige beelden waren niet te onderscheiden van levende personen en als je brilglazen je dan plots een toer lappen en een bewegend effect geven in een beeld …. Ik dacht plots dat ik naar een levende persoon had staan staren …. en ging geschrokken een stap achteruit … Hyperrealistisch.

    1. Prachtig, Laurent !! We zijn aan het kijken voor een tweede mogelijkheid (misschien op een vrijdagavond). Is wel dezelfde tentoonstelling, maar misschien een tweede bezoekje waard.:-D

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...