Jonge Naturisten (JONA)

Wil je samen met anderen deelnemen aan leuke events, kom dan gauw eens langs ...

Wij zijn een naturistische groep die zich specifiek op de twintigers richt. Het aantal deelnemers aan een activiteit schommelt momenteel tussen de 10 en de 20 personen tussen de 18 en de 30 jaar. Koppels met kinderen zijn uiteraard ook meer dan welkom. Minderjarigen die niet vergezeld zijn van hun ouders echter niet.

Velen hebben het verlangen om de natuur in volle vrijheid te verkennen, om te recreëren in onze meest natuurlijke vorm: naakt. Op naturisme rust sowieso al een taboe, maar zeker voor de jongere generatie is het niet evident om een naturistische activiteit uit te proberen. De drempel is hoog, en die willen wij verlagen.

Helaas zijn er in België momenteel weinig twintigers en dertigers op naturistenterreinen te vinden, terwijl velen wel interesse tonen. Sommigen gingen als kind met hun ouders op naturistische vakanties, maar missen nu leeftijdsgenoten en haken daarom af. Anderen willen het graag proberen maar durven de stap niet zetten. Hier willen wij iets aan doen.

Onze hoofddoelstelling is het naturisme aantrekkelijk maken voor twintigers en dertigers. Dit doen we door het organiseren van activiteiten zoals het bezoeken van sauna’s, zwembaden, naturistenterreinen, … .

De meeste activiteiten zijn uiteraard naturistisch, al zijn er enkele uitzonderingen zoals een winterwandeling of een etentje/cafébezoek.

Op warme dagen ontmoeten we elkaar op het gezellige naaktstrand van Groede, net over de Nederlandse grens. Kubb spelen, praten, zwemmen, iets eten, gewoon wat lezen, zonnen … Elke keer opnieuw gezellig. Op mooie dagen worden vaak los van de activiteitenkalender spontaan afspraken gemaakt.

 

Tijdens de wintermaanden kan je ons vaak in de sauna terugvinden. We zijn een landelijke groepering, en de locatie van onze saunabezoeken wisselt steeds, zodat het voor iedereen wel eens dichtbij is.

 

We staan achter de volledige betekenis van het woord naturisme, d.w.z. dat we naakt gaan om in volle contact met ons lichaam en de natuur te zijn. We beschouwen naakt als iets natuurlijks waarvoor we ons niet hoeven schamen. Respect voor elkaar en voor de natuur zijn voor ons zeer belangrijk. Iedereen is welkom bij ons, zolang jullie maar met de juiste ingesteldheid en openheid naar ons toe stappen!

De digitale kanalen die Jona Vlaanderen momenteel gebruikt:

  1. onze website www.jongenaturisten.be
  2. ons e-mail adres info@jongenaturisten.be
  3. Onze Facebookpagina  www.facebook.com/jongenaturisten

De digitale kanalen die Jona Wallonië momenteel gebruikt:

  1. onze website www.jeunesnaturistes.be
  2. ons e-mail adres info@jeunesnaturistes.be
  3. Onze Facebookpagina www.facebook.com/jonafrancophone