Lid worden!

Voor iedereen een oplossing!

Je kan een kaart kopen bij het FBN of bij één van de bij haar aangesloten naturistenclubs.

Het belang van een kaart

De kaart, aangeschaft bij een club of bij het FBN, geeft je steeds:

  • toegang tot alle Belgische en buitenlandse naakt recreatiedomeinen,
  • toegang tot alle FBN-activiteiten en activiteiten van de Belgische clubs zoals het periodiek naakt zwemmen dat door sommige clubs wordt georganiseerd. Al deze activiteiten vind je onder Agenda.

De kaart geeft ook recht op een korting of ander voordeel bij veel naturistische vakantiebestemmingen. De lijst staat op deze website onder Vakantiebestemmingen.

Naast deze voordelen biedt de kaart een degelijkheidsgarantie waar respect, oprechtheid, eenvoud, vriendschap, discretie en gezonde ontspanning centraal staan. Elk lid geniet tevens van een sportongevallenverzekering.

Aansluiten bij een club

De meeste aansluitingen gebeuren bij een club. Zo krijg je voeling met de andere mensen uit je naturistenvereniging en neem je deel aan haar activiteiten, zoals sportactiviteiten, feestjes en etentjes. Op geregelde tijdstippen zijn er interclub activiteiten met de andere naturistenclubs. Je krijgt ook de berichten van jouw club.

De lijst van de clubs vind je onder Verenigingen, met de toetredingsvoorwaarden (onder meer prijs lidkaart) en aangeboden faciliteiten en activiteiten. Bij de meeste clubs mag je, na afspraak, eenmaal deelnemen zonder lid te zijn om te zien hoe het je bevalt.

Aansluiten bij het FBN

Wens je niet aan te sluiten bij een Belgische club, dan je ook bij het FBN een kaart verkrijgen. Ook met deze kaart krijg je toegang tot alle Belgische en buitenlandse naakt recreatiedomeinen, alsook alle activiteiten georganiseerd door het FBN en de clubs.

Om bij het FBN een kaart aan te schaffen, vul je onderstaand formulier in en duw je op versturen. Vervolgens dien je het verschuldigde bedrag te storten op rekening

FBN vzw – BIC NICABEBB – IBAN BE93 8508 5802 0467

Na ontvangst van het formulier en het verschuldigde bedrag, worden de kaarten opgestuurd.

Reken op ongeveer 5 werkdagen om ze in je bus te krijgen. Vraag je kaart dus steeds tijdig aan.

De tarieven 2020 van het FBN zijn:

  • Alleenstaanden betalen € 40
  • Een koppel betaalt € 50 (twee kaarten)
  • Kinderen tot 14 jaar inbegrepen: gratis (geen kaart)
  • Inwonende kinderen vanaf 15 jaar tot 17 jaar inbegrepen betalen € 23 (eigen kaart)

Onze jongerenbeweging Jona

Jona is de jongerenbeweging van het FBN. De eigen activiteiten richten zich op jongeren tot 35 jaar. Minderjarigen moeten steeds vergezeld zijn van een ouder.

Om deel te nemen aan de activiteiten moeten de jongeren lid zijn van een club of een kaart hebben van het FBN (voor wie niet bij een club wenst aan te sluiten). Je kan zonder lidkaart wel éénmalig kennis komen maken om te zien of het naturisme wel iets voor jou is en om wat meer uitleg te krijgen. Voor een FBN-kaart: zie hierboven onder ‘Aansluiten bij het FBN’.

Meer info : www.jongenaturisten.be – www.jeunesnaturistes.be


Aanvraag FBN-kaart(en)
//
//
//
//
//
//
Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.