Vakantie: Lous Suais

Vakantie is de beste periode van het jaar!

Lous Suais

Naturistische camping

Locatie

Camping naturiste Lous Suais 87460 Cheissoux, France Tel: +33 (0)555 695694 www.loussuais.com

Accommodatie

Camping Lous Suais is een kleinschalige naturistencamping met 64 kampeerplekken. De camping ligt 450 km ten zuiden van Parijs, aan een groot meer in het departement de Haute Vienne op slechts een dag rijden van Nederland. Het terrein bestaat afwisselend uit terrassen en vlakke bosweiden. Alle kampeerplekken hebben een aangename afwisseling van zon en schaduw.

De camping beschikt over alle voorzieningen die de kampeervakantie zo aangenaam mogelijk maken, zoals een ontmoetingsruimte mat bar-restaurant, waar u terecht kunt voor een pizza of een frietje of een snack en tweemaal per week een gezamenlijke maaltijd. Op het terras kunt u genieten van een drankje, ijsje of iets hartigs. De plaatselijke bakker verzorgt elke ochtend vers brood. De meeste kampeerplekken hebben de mogelijkheid van stroomaansluiting.

De kleintjes kunnen zich vermaken op de trampoline of speelhuisje. De camping stelt peuterbadjes beschikbaar voor bij uw tent of caravan. De groteren hebben de beschikking over een tennistafel, een volleybalterrein, een petanquebaan, een kampvuurplek en een barbecue. Lous Suais is een camping die bij uitstek geschikt is voor liefhebbers van natuur, rust en natuurwater, en die goede voorzieningen op prijs stellen. Voor de oudere jeugd is een apart terras waar zij hun tentjes kunnen plaatsen.

Lous Suais is een camping waar u ongedwongen en in vrijheid kunt genieten van de natuurlijke rijkdom van de Limousin. Natuurlijk aan het prachtige meer waar de camping aan ligt. Hier kunnen zwemmers, kanoers  en vissers terecht in het schone water. Ook de omgeving is de moeite van een bezoek waard. Wandelaars vinden vanaf de camping een grote keuze aan wandelroutes en geoefende fietsers kunnen zich uitleven op de hellende wegen die het landschap doorsnijden. Een bezoek aan de middeleeuwse plaatsjes in de moeite waard.

Kampeerders kunnen geheel vrijblijvend deelnemen aan activiteiten op de camping. Het ‘Open Podium’ gonst op zomerse avonden van theater, dans en muziek. U kunt deelnemen aan gezamenlijke wandeltochten en tafeltennis- en petanquewedstrijden. Voor de kinderen is knutselen, wateractiviteiten, dropping, knutselmiddagen en speurtochten etc. een onvergetelijk evenement.

Omgeving

Lous Suais is een camping die ligt in een regio waar u volop kunt kennismaken met het ongecompliceerde, Franse plattelandsleven en de uitbundige natuur van de Limousin. Dankzij de kleinschaligheid van het toerisme in deze regio hebben de stadjes en dorpjes in de Limousin hun authentieke plattelandskarakter behouden. Je kunt hier heerlijk rondscharrelen op plaatselijke markten en in restaurantjes genieten van regionale gerechten waarin de streekproducten zijn verwerkt.

Overigens proeft heel Frankrijk een beetje mee van de Limousin. De het eiken- en beukenhout van vaten waarin wijn en cognac rijpt, groei hier in eeuwenoude bossen.

Camping Lous Suais ligt op drie kilometer van het dorp Bujaleuf, met alle voorzieningen als winkels, een bakker, een restaurant, garage met benzinepomp, enzovoorts. Op 15 kilometer afstand ligt het stadje St-Léonard de Noblat. Een charmant, oud stadje met alle denkbare voorzieningen, waaronder grote supermarkten. Ook Eymoutiers op 15 km afstand v/d Camping is een bezoek waard.

Voor stadsbezoek is Limoges (30 km) een aanbeveling waard. In de middeleeuwse slagerswijk, het oude hart van de stad, kunnen je kuierend genieten van de honderden jaren oude winkeltjes met onder andere antiek. En vlakbij de bekende Hallen en een grote keuze aan eethuizen. Verder is de botanische tuin met het gemeentelijk museum en de kathedraal ook een bezoek waard.

Voordeel met FBN-kaart

Tijdens het laag seizoen, krijg je op vertoon van je FBN lidkaart deze speciale aanbieding :

  • prijs is inclusief voor 2 personen voor een staanplaats (ipv slechts 1 persoon)
  • Elektriciteit is gratis (een korting van 3,95€ per dag)
  • Het eerste huisdier is gratis (een korting van 3,90 € per dag)
  • Geen minimum verblijfsduur, het is reeds geldig van 1 dag verblijf.
  • Geen minimum aantal personen

Laag seizoen is van :

  • 01/05 tot 30/06
  • 31/08 tot 15/10

Daarenboven kunnen de jonge naturisten (18 tot 25 jaar) aanspraak maken op een korting van 15% op heel het seizoen, op de standplaatsen (niet op de verhuringen). De voorwaarde is dat alle vakantiegangers tussen de 18 en de 25 jaar oud zijn.