Naaktstrand Bredene 2021

Vorig jaar werd het naaktstrand van Bredene een jaartje opgeschort om twee redenen :

 • Meer textielstranden beschikbaar om zo een makkelijkere spreiding te garanderen.
 • De afstand te kunnen bewaren op het naaktstrand, op warme dagen.

De bufferzone’s werden dus ook ingepalmd, wat eigenlijk niet zo erg nodig was, want zeg nu zelf : die bufferzone’s tussen textiel-toeristen en naakttoeristen : dat is niet meer van deze tijd en hebben ook helemaal geen nut meer. De textieltoeristen wandelen toch ook de kustlijn af en passeren op die manier toch het naaktstrand. Zolang die textielers een beetje normaal doen en niet beginnen te staren ( wat ze in wezen ook niet doen), dan hebben de naaktrecreanten hier geen probleem mee. Het naaktstrand bestaat er immers meer dan 20 jaar, er staan ook borden om het aan te duiden : niemand geraakt dus ongewild op dat stukje strand.
Wat we wel begrijpen is dat op drukke en warme dagen er 750-1000 bezoekers zijn op het kleine strand en dan wordt de afstand tussen de mensen alleen maar kleiner. In deze tijden een heel belangrijk gegeven.

2021 : Terug naakt in Bredene:

Dit jaar zal het anders aangepakt worden. Iedereen kent immers de omstandigheden beter, we hebben ondertussen dus ook al wat ervaring met Covid en de regeltjes hieromtrent.
We zijn heel blij dat we kunnen zeggen dat dit jaar het naaktstrand wel weer toegankelijk zal zijn voor naaktrecreanten.(vanaf de zaterdag voor de paasvakantie tot en met de tweede zondag van de maand oktober)
We roepen iedereen dan ook op om zich wel aan de richtlijnen te houden, zodat we “ons klein stukje strand” kunnen behouden.

 • Laat geen vuilnis rondslingeren : de vuilbakken worden geregeld geleegd, maar indien ze op drukke dagen vol zijn : neem je vuilnis gewoon mee naar huis.
 • Begeef je niet in de duinen : die zijn beschermd gebied.
 • Hou je aan de afstandsregels.
 • en het allerbelangrijkste : geniet ervan om de zon, de warmte, de wind te voelen op je huid !

Vergeet ook niet dat je ook terecht kan op de recreatiedomeinen van de verenigingen. Die zijn verspreid over België en dus ook vaak wat dichter dan je denkt. Een overzichtelijke kaart vindt je hier : KAART.

Kleine noot uit het politiereglement van de gemeente Bredene :
Artikel 6.1.4
Het is verboden om zich naakt op te houden op het strand of in de duinen buiten de grenzen van het naaktstrand. Wordt gelijkgesteld met het zich “naakt” ophouden: het dragen van enig textiel of andere vormen van kledij of tooi, die de geslachtsdelen niet volledig bedekt.
Met het naaktstrand wordt de strandzone bedoeld gelegen ten oosten van de reddingspost 6 “Hippodroom”, vanaf ± 250 meter voor de grens met de gemeente De Haan tot de grensscheiding en dit bovendien in tijd beperkt vanaf de zaterdag voor de paasvakantie tot en met de tweede zondag van de maand oktober.

7 Replies to “Naaktstrand Bredene 2021”

 1. Graag ervoor ijveren dat ons naaktstrand het ganse jaar geopend is. We zijn oud en wijs genoeg om zelf te weten wanneer het te koud is. Zo waren er dit jaar prachtige zomerse dagen in februari en maart, dagen waarop ook in normale jaren bloot op het strand niet toegestaan is wegens “buiten het seizoen”. Naaktrecreatie is geen seizoenensgebonden activiteit 😎

  1. Klopt, dat lieten we ook al enkele jaren weten aan de gemeente en zullen we ook blijven herhalen.

 2. Graag de bufferzone afschaffen en leuke informatieborden plaatsen bij de grenzen van het naturisme strand. Daarop een goeie aanduiding wat toegelaten is en iets over de kernwaarden van het naturisme. Bvb naaktrecreatie gaat om het gevoel van vrijheid, zelfacceptatie met respect voor keuzes. Dus geen bord met de (impliciete) boodschap: “Opgepast, vanaf hier kan je naakte mensen tegenkomen” 😉

  1. Ook dit lieten we al enkele jaren weten en gaan we blijven zeggen aan de gemeente. Maar niet overdrijven : borden met “Opgepast, vanaf hier kan je naakte mensen tegenkomen” : die staan er gelukkig niet hahahaha

   1. Je zal wel heel gauw over die drempelvrees zijn, je ziet wel dat dit soepel zal lopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...