Naturisme tijdens een winter vol Covid

Het naturisme of naaktrecreatie is ook veranderd tijdens Covid. Kan je nog naturistisme beleven of kan naturisme enkel tijdens de zomer als er evenementen zijn ? Hieronder leggen we je uit hoe je naturisme kan beleven en je zal verwonderd zijn van de conclusie. We zetten hier naturisme letterlijk in zijn/haar blootje.

Wat is Naturisme eigenlijk ?

Naturisme is een levenswijze, een denkwijze waar respect centraal staat. Dit kan zowel gaan over respect voor jezelf, respect voor je medemens, respect voor je omgeving, respect voor de natuur, respect voor de mensen die na jou komen (naturisten zitten steeds op een (hand)doek), …. waarbij het gezamenlijke naaktzijn een vaak voorkomend deel daarvan is, dat wel het meeste opvalt natuurlijk. Maar dat is niet noodzakelijk : denk maar eens aan die lange wintermaanden of bij gevaarlijk werken. Ben je opeens geen naturist(e) meer omdat het kouder is of je je wilt beschermen als je onveilige werken doet ? Uiteraard niet ! Ook gekleed kan je dus naturist(e) zijn. Je moet het zo maar bedenken : naturisten lopen in de winter evenmin bloot, als onze geklede medemens in de winter in zijn/haar badkledij rondloopt.

Covid

Tijdens deze lastige Covid-periode krijgen we een pak extra regeltjes en andere voorzorgsmaatregelingen opgelegd. Zijn deze leuk ? Nee, niet altijd, maar die zijn wel noodzakelijk om zo vlug mogelijk weer naar het normale leven terug te keren. Als we denken aan het respect voor onze medemens dat we hierboven aangehaald hebben, dan hoor je ons al komen : Een naturist zal vlugger die regeltjes volgen om de medemens niet ziek te maken : ook dat is naturisme, dus. Je hoeft dus niet altijd naakt rond te lopen om je naturisme te beleven. Alhoewel we ook wel liever in de zon zouden relaxen in ons blootje, dan met een mondkapje de straat op te trekken, denken we terug aan dat basisgedachtengoed : het respect.

Winter

Uiteraard loopt onze geklede medemens in de winterkoude niet rond in badkledij, dus lopen de naturisten ook niet naakt rond in de koude, alhoewel …. Het kan echt wel deugd doen om eens in de sneeuw te rollen in je blootje of zelfs gewoon een wandeling te maken door een mooie wintertuin na een hete sauna. Ook dan is het niet enkel gezonder om dit naakt te doen, je kan er beter en gelijk tijdiger mee afkoelen om dit naakt te doen.
Maar met uitzondering van na die sauna en es een ludieke naaktfoto in de sneeuw lopen naturisten ook niet in hun blootje in de vrieskou, geloof me.
Sommige naturisten zijn echte zomer naakt lopers, sommige naturisten lopen het ganse jaar naakt. In de winter beperken die naturisten het naakt zijn uiteraard tot het naaktleven binnenshuis.
Uit respect voor de omgeving en de mensen die na hen komen gebruiken sommige naturisten de winter om hun omgeving proper te maken. Want naturistenterreinen en naaktstranden zijn niet enkel in de winter, maar ook in de zomer heel wat properder.
Sommige mensen kunnen van thuis uit werken. Door zich niet in een pak te moeten wurmen om naar je werk te moeten horen we vaker en vaker mensen die zelfs de moeite niet doen om ook maar iets aan te trekken om zo hun werk van thuis uit te doen en er nu de voordelen van inzien. Sommigen stellen zich ook al een terug de wereld zonder Covid voor en willen het naaktlopen dat ze nu op die manier leerden kennen wel verderzetten en komen zo bij ons om te kijken wat er allemaal voorhanden is op vlak van naturisme in België. Dit is een bijkomend effect van deze bizarre periode die we niet zagen aankomen, maar waarmee me wel blij zijn. Iedereen die de voordelen van het naturisme leert kennen en zich in de visie kan vinden is niet alleen zeer welkom, maar zorgt zelf voor een verrijking van zijn/haar leven.

Wat na de winter en na covid ?

De lente komt geregeld al eens een paar dagen piepen, het wordt warmer, de zon begint al meer te kunnen doen. De maatregelingen zijn uiteraard nog onduidelijk en kunnen van dag op dag veranderen, maar er is ook een lichtpuntje… Wat zeggen we? Een lichtstraal !
De naturisten terreinen of naaktrecreatie domeinen zijn terug open in België. Zelf voor de Covid respecteerden de naturisten al wat meer afstand dan de geklede medemens, dus zijn deze terreinen de ideale plek om langzaam aan terug het gewone leven op te pakken. De recreatiegebieden waar je aan naaktrecreatie kan doen in België zijn tussen de 4 en 14 hectare, dus plaats zat. Je hebt dagrecreatiegebieden en plekken waar je kan overnachten. Bij allemaal kan je wel met je eigen slaapplek terecht en bij sommige kan je heel gezellige (soms heel luxueuze) accomodaties huren.

Ben je ook iemand die het naaktlicht pas zag tijdens Covid ? Aarzel dan niet een belletje te doen of een mailtje te versturen naar één van deze leuke plekken. Ze helpen je gerust verder.
Maar vergeet één ding niet : Geniet van het leven ! (Al is het met voorzorgsmaatregelingen, die nemen we er wel bij. Geniet, want het leven is nu al veel te kort.

Hopelijk tot gauw op een van onze leukste plekken !

Meer info vindt je op : www.naturisme.be

2 Replies to “Naturisme tijdens een winter vol Covid”

  1. Heel akkoord, naturisme is een manier van leven die je zelf kiest. Al van kleins af rondlopend als Adam, geboren op 300 meter van de zee lijn. Op mijn 20ste in contact gekomen met gelijkaardige zielen en zo lid geworden van FBN. Momenteel al jaren geen lid meer ( reden o.a. brand terrein Sleidinge, jaar vergeten ). Maar denk eraan om opnieuw aan te sluiten. Verzot op sneeuw, opstaan en sneeuwballen gooien. Mijn ludiek beeld. ( cfr. uw tekst )
    Jammer gemist, Expo hyperrealisme Brussel. Mijn oom exposeerde ook ( Pat & Veerle ). Was echt uniek om dit te beleven, en dit ook nadien ontspannen onder, douche-sauna, Ook als Sleidinge fotograaf leuke momenten, jammer dat alles in de brand vernietigd is. Nog steeds zoekend of ik thuis nog iets heb over die tijd. De Ossendrecht herinneringen ( zoals de volleybal tonooien,.. ), Leuke Spaanse anekdotes, Menorca,… Zie mijn verhaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...