Naturisten staan niet in de kou !

Het enige naaktstrand van België is niet toegankelijk voor naaktrecreatie in 2020. De reden hiervoor is ook dat het strand dan een grotere spreiding  aankan in deze Coronatijden ( door niet alleen het naaktstrand, maar ook de bufferzones in te zetten. Op die manier is er op die zone een verdrievoudiging van het strand. Een grotere reden is dat we met 750-1000 nooit voldoende afstand kunnen bewaren op zo’n klein strand. We vinden dit een heel spijtige maar wel de meest verstandige oplossing.

Er waren gesprekken voor een tweede naaktstrand en misschien is een vergroting van het huidige naaktstrand ook een haalbare kaart, maar dit kan niet meer voor dit jaar : alle gesprekken hieromtrent zijn uitgesteld tot het najaar.

In Bredene was de voorbereiding al begonnen voor een groot naturistenfeest in juli 2020: uitgesteld wegen Coronavoorschriften !

FBN had dit al een tijdje zien aankomen en daarom zijn we een tijdje geleden alle Belgische verenigingen beginnen voor te stellen (tegen dat die weer open mogen gaan). Want hoeveel van ons gaan niet in België (moeten) blijven om onze vakantie door te brengen ?

Er zijn 10 volwaardige recreatiedomeinen in eigen land, maar sommigen weten dit nog niet : daarom stellen we elke week ééntje aan jullie voor via ons blog op naturisme.be en via onze sociale media.

Iedereen kan er terecht, je kan er ter plekke een lidkaart aanvragen. Dit kost tussen de €30-€50 per jaar (kost dus minder dan het transport naar het zuiden) en zorgt ervoor dat jullie in een mooie, propere, maar vooral een veilige haven van het naaktzijn kunnen genieten. En wie weet als de grenzen weer opengaan : die kaart is wereldwijd erkend en op veel plekken krijg je er een mooie korting mee.
Laat ons met z’n allen dus al die Belgische terreinen eens ontdekken.
Blijf in je land ! Geniet op een veilige manier van de zomer !


Hieronder enkele interviews:5 Replies to “Naturisten staan niet in de kou !”

 1. De naturisten zijn al jaren een bron van inkomsten voor Bredene. Om nu aan de kant geschoven te worden ten voordele van de geklede gasten vind ik een schande. Ik voel mij “gebruikt” door Bredene. De naturisten hebben ook rechten. Men had ook een maximum aantal naturisten kunnen toelaten op “hun” strand en een maximum aantal geklede gasten op het gekleed strand. Dan hadden zowel de geklede badgasten als de naturisten kunnen genieten van de zee in Bredene. Het totale aantal zou hetzelfde gebleven zijn als met de huidige regeling. Vol is vol. Dat maakt niet uit als het nu gekleed of naakt is. In Blankenberge gebruikt men ook dergelijk principe om hun strand niet overvol te laten worden. Waarom moet er in Bredene nu plots meer plaats zijn voor de geklede zonnekloppers. Er is trouwens nog 67 km strand aan de Belgische kust voorzien voor geklede badgasten. Voor de naturisten is er nu, na 20 jaar weer niks meer.
  De West-Vlamingen staan weerom eens in de kou. We hebben geen strand meer, maar ook geen terrein in West-Vlaanderen. Het alternatief, dat op deze website vermeld wordt: Het alternatief, dat op deze website vermeld wordt: het terrein “de Bockstaelhoeve”, ligt bij mijn weten in Oost-Vlaanderen.

  1. We begrijpen je frustratie en wij vonden het ook niet leuk, maar moeten nu éénmaal die periode door. De naturisten worden niet aan de kant geschoven door de textielers, dat zie je verkeerd.
   De bufferzones worden nu ook ingezet en ander kan dat niet. Indien teveel mensen op één strand, dan schuiven ze door, bij naturisten is dit niet het geval : als het vol is, is het vol en de overige mensen die mogen terug naar huis. Niet leuk, maar niet zo erg als je in Bredene woont, maar als je van Limburg speciaal voor het naaktstrand komt ….. ( Limburg die trouwens ook geen terrein en geen strand of andere zone heeft).

   De voorbereidingen van het naturistenfeest die in juli ging komen, hebben we in allerijl moeten stoppen, door de corona, dat is dat feest waar de burgemeester over sprak : had Corona er niet geweest, dan ging Bredene een leuke naturistenzomer tegemoet.
   De bufferzones worden bekeken. We kijken of we die kunnen laten verkleinen, zodat het strand niet alleen groter, maar ook minder ver is ( ook minder ver van het toilet en dergelijke ).

   We bespraken in een andere gemeente ook al het aantal meters en begin en einde van een tweede naaktzone voor Belgie. Ook die gesprekken liggen stil door Corona.
   Hadden we Corona niet gehad, dan was de aankondiging al geweest, we waren al met de aankondiging bezig.

   Dat virusje heeft veel slecht gedaan, niet enkel voor de naturisten, maar ook voor alle anderen, geloof me.

   Hadden wij het voor het zeggen, zou het anders lopen, maar ….
   Je ziet : we waren al met verschillende zaken bij jullie bezig.
   We gaan er ook volgend jaar voor gaan om dan dubbel en dikke oplossingen te hebben.

   Dit jaar vinden we het best om te kijken naar wat wel kan in tegenstelling tot wat niet kan en daarom stellen we elke week een club voor. Als de terreinen weer ten volle opengaan, zijn dit heel waardige alternatieven.

  1. Zo mag je het niet bekijken, naar de omstandigheden kan dit de beste oplossing zijn en weet : soms moeten we eens kort een stap terugzetten om er twee of meer vooruit te kunnen zetten !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...