Interview met ….

The Natural Curaçao

The Natural Curaçao: een paradijs in de Caraïben onder Belgisch Management

Op 1 oktober 2018 was het dan eindelijk zover. Na een lange zoektocht naar een geschikte locatie, konden Judith en Kris zich eindelijk de trotse eigenaar noemen van een paradijs, midden in de natuur, gelegen op het prachtige eiland Curaçao in de Caraïbische Zee. Nieuwsgierig als we zijn contacteerden we hen voor een kennismaking en een interview.

De redactie: Hoe komt een Belgisch koppel op Curaçao terecht? Is dit geen Nederlands territorium (lach)?

Kris: De slogan “Limburgers zijn wereldburgers” is zeker aan ons besteed. Zowel professioneel als in onze vrije tijd leefden en bezochten we verschillende landen. Curaçao bezocht ik de eerste keer in 1991, dus bijna 30 jaar geleden. Het eiland is me steeds blijven aantrekken. Ook na de onafhankelijkheid op 10/10/10 heeft Curaçao zich als culturele en toeristische trekpleister kunnen handhaven. Dus van “Nederlands territorium” is al lang geen sprake meer. Onze klanten zijn voornamelijk Amerikaanse, Canadese en Europese klanten. Het Papiamentu is de lokale taal, maar 80% van de mensen spreken vloeiend Nederlands. Het eiland scoort op vele fronten: een prachtige natuur, de prachtigste stranden en de vele koloniale stranden spreken tot ieders verbeelding. Een bezoekje aan de door de Unesco als werelderfgoed erkende hoofdstad Willemstad blijft iedere bezoeker bij.

De redactie: The Natural Curaçao is een clothing-optional resort. Waarom die keuze?

Judith: Voor ons is het belangrijk dat iedereen er zich welkom voelt. We merkten dat zelf binnen koppels: de ene partner loopt graag in zijn/haar blootje, de andere partner houdt het liever op badkleding. Wij en onze klanten respecteren dat en dat is belangrijk. Op vakantie moet je je immers goed kunnen voelen en wie kan dat beter bepalen dan jijzelf. We willen echter wel beklemtonen dat nagenoeg 4/5de van onze klanten opteert voor een naakt verblijf.

De redactie: Dus …we kunnen The Natural niet beschouwen als een “klassiek” naturistenpark?

Kris: Correct. De klemtoon ligt bij ons vooral op de rust en de natuur. Naakt lopen past volledig binnen dit plaatje, natuurlijk. Voor mij gaat naturisme samen met rust en natuur. Onbezorgd in alle vrijheid herbronnen. Als je onze locatie op het eiland bekijkt liggen we perfect: midden in de natuur en toch kort bij het strand, een prachtig natuurpark, shops, etc… De hoofdstad bereik je met de auto binnen 20 minuutjes en …filevrij. Voor ons is het belangrijk dat onze bezoekers tijdens hun bezoek extra vitamientjes opdoen om terug te keren met een karrevracht aan nieuwe ideeën en energie. Daarvoor dient een vakantie toch, niet? Momenteel bouwen we aan een nieuw concept waarbij we volledige aandacht schenken aan innerlijke rust, mindfulness thinking en herbronning. Hiervoor doen we beroep op iemand met kennis ter zake.

De redactie: Op jullie website spreken jullie over een laag- midden- en hoogseizoen? Heeft dit met het weer te maken?

Judith: Neen, helemaal niet. De opdeling is gemaakt in navolging van de vraag. De wintermaanden zijn quasi steeds volgeboekt omdat mensen de winterkoude wensen te verlaten. Op dit ogenblik zijn we bijvoorbeeld quasi volgeboekt. Bizar eigenlijk, want in wezen zijn het de maanden met de meeste neerslag, maar een regenbui duurt hier hooguit 30 minuten. De temperaturen zijn het volledige jaar eigenlijk hetzelfde. Typerend zijn de zwoele nachten. Nooit daalt de temperatuur onder 23 graden. Het resort ligt midden in de natuur, doch de wind zorgt ervoor dat men geen last heeft van muggen. Ook onze glamping-tenten (safaritenten op de website) zijn om die reden erg gegeerd.

De redactie: Jullie maken ons nieuwsgierig. Waar vinden we meer informatie en hoe praktisch reserveren?

Kris: Alle informatie vind je terug op onze website www.thenaturalcuracao.com. Om het onze Belgische klanten makkelijk te maken hebben we ondertussen zelfs voorzien in een Belgisch rekeningnummer zodat bij betalen met creditcard de bijkomende bankkosten kunnen vermeden worden. Voor een reservatie mail je eenvoudig naar info@thenaturalcuracao.com. Je ontvangt hierna meteen een prijsvoorstel in EURO. En wat erg belangrijk is: Voor onze landgenoten voorzien we tot 28/02/2019 in een uitzonderlijke vroegboekkorting van 15% (niet van toepassing voor online boekingen met creditcard) De klant moet gewoon in zijn aanvraag de promocode BEL2019 vermelden. We mogen een beetje chauvinistisch zijn, hé. We hopen jullie snel te mogen ontmoeten!

Andere vakantiebestemmingen die een korting/voordeel toekennen aan de FBN-leden vind je op onze website onder de link: https://www.naturisme.be/index.php/nl/vakantiebestemmingen.


Locatie

Kaminda San Sebastian 11B


Willemstad


Curaçao


tel (+5999) 8682181 / 6966369



mail: info@thenaturalcuracao.com


http://www.thenaturalcuracao.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...