Verhaal: Hans

Hey hey

Sinds een jaar of 3 ga ik naar naaktstranden, in België en Nederland als het goei weer is.
Eind vorig jaar besloten om eens een keertje een volledige naaktvakantie te houden.
Maar waar ga je dan naar toe? Na wat opzoekwerk en de nodige recencies gelezen te hebben op het Internet viel mijn keuze op camping Euronat in Frankrijk.

Had een huisje gehuurd voor de duur van één week Het was even spannend of de reis wel zou kunnen doorgaan ivm Corona maar ik kreeg half juni goed nieuws.

Op zaterdag toegekomen en goed ontvangen geweest, een beetje in het Engels en een beetje in het Frans. Dat vond ik wel tof, want mijn kennis van de Franse taal beperkt zich tot enkele woorden 😉.
Me geïnstalleerd in het huisje en direct bloot op verkenning getrokken naar het centrum waar de winkels en horecazaken zitten.
Het viel me direct op dat er een mix was van geklede en minder geklede mensen maar er werd niet raar opgekeken als je volledig bloot was. Dat stelde mij eigenlijk wel op mijn gemak.
In je nakie gaan winkelen en op een terras iets gaan drinken was helemaal geen probleem.
De eerste keer op het terras zelfs bijna vergeten een handdoek te leggen op mijn stoel, daar werd ik door een vriendelijk Frans koppel op gewezen 😉

De dagen nadien vooral op het strand gelegen met een hele trits boeken en lange wandelingen gemaakt op het strand. Heerlijk!
Het park is behoorlijk groot, niet erg als je zoals ik graag wandelt, maar misschien zou een fiets ook wel handig zijn.

Op donderdag tijdens die week een verlenging gaan vragen voor 3 nachten, dat was geen probleem maar ik moest wel verhuizen naar een ander huisje, gelukkig in het zelfde blok (er waren 4 huisjes per blok). Moet hierbij wel vermelden dat het park niet op volle capaciteit zat vanwege Corana-Covid 19
Op zaterdag uit het eerste huisje om 9.30 u en in het volgende om 15.00 u , jammer genoeg moest ik wel al mijn spulletjes in de auto laten zitten. Die overgang kon volgens mij net iets beter.
Dan maar naar het strand, deze keer wel met de auto, die ik ergens in de schaduw parkeerde (voor zover er schaduw was natuurlijk 🙂 )

Ik had een beetje schrik voor het ontbreken van sociale contacten (ik was er alleen) maar eigenlijk heb ik daar niet veel van ondervonden, het is vooral een kwestie van durven mensen aan te spreken denk ik.
Heb kennisgemaakt met verschillende mensen van verschillende nationaliteiten, mijn wereld een beetje verruimd 😉

Voor ik het wist was mijn vakantie voorbij, heb er genoten van de rust, de zee, zonsondergang, de rosé, en de natuur.
Volgend jaar ga ik terug die richting uit, misschien wel eens met een tent, om zo het camping leven ook te leren kennen, want dat heb je natuurlijk niet in een huisje. Of misschien een combinatie van de twee: 1 week in een tent, de volgende week in een huisje.

Ik zie nog wel, maar kijk er eigenlijk nu al naar uit.

Groet
Hans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...