Verhaal: Ingrid en Luc

Voorbije winter hadden we een appartementje in het Oostenrijkse dorpje Sankt Gallenkirch in de regio Voralrlberg gereserveerd om er tijdens een verblijf van twee weken mooie wandelingen te gaan maken in de bergen, afgewisseld met rustig genieten op een of ander terrasje. Maar omwille van de CoViD-19 pandemie wilden we geen risico nemen om terug naar huis te keren en in quarantaine te moeten gaan en hebben we besloten deze reservatie te annuleren.

Om onze vrije dagen dan toch een leuke invulling te kunnen geven, besloten we dan maar wandelingen te gaan maken in ons eigen mooie landje. In een eerste weekend huurden we samen met vrienden een gîte in Richelle, een deelgemeente van Visé. Hier hebben we leuke, gemakkelijke wandelingen gemaakt in de nabije omgeving en gebruik gemaakt van de warme avonden om gezellig bij te praten met een glaasje wijn erbij. Een uitstapje naar Borgloon om er een wandeling te maken met de bekende doorkijkkerk als bezienswaardigheid stond al langer op onze to-do lijst. Dus op een iets minder mooie dag hebben we dat dan ook gedaan en werd de dag afgesloten met een bezoekje aan Sint-Truiden. Om de wandelingen iets pittiger te maken, gingen we het verder in het zuiden des lands zoeken in de Ardennen. Tijdens een tweedaags bezoek aan Bouillon bezochten we het kasteel van Bouillon en de ruïnes van het kasteel van Herbeumont. In Bouillon was het dragen van een mondmasker verplicht in het stadsbeeld, en we zagen dat dit ook goed werd opgevolgd door zowel de toeristen als de lokale bevolking. Een kort verblijf met vrienden in een mooi gerenoveerd hotelletje in Hamoir met de wandeling van de Ninglinspo, ’s anderendaags gevolgd door de wandeling Les Rochers de Sy sloot het actieve deel van onze vakantie af.

Om onze vrije weken af te sluiten op een relaxte manier en wat uit te rusten en na te genieten van de mooie wandelingen hadden we een verblijf gereserveerd in SeaNat, een naturistische B&B in Oostduinkerke. Hier werden we zeer vriendelijk ontvangen en konden we enkele dagen zalig rusten in hun mooie, rustige tuin met zwembad, jacuzzi en sauna.

Wegens de zeer hoge temperaturen werd er geen gebruik gemaakt van de sauna, het was zo al zweten op de ligstoelen. En in de jacuzzi gingen we enkel na 22.00 ’s avonds ook omwille van de warmte. De kamer hier was top en het uitgebreide ontbijt dat omwille van CoViD-19 enkel op de kamer kon gegeten worden, was perfect. Ons verblijf hier was zo leuk dat we hier zeker en vast nog terugkeren om te genieten en te rusten.


Dus, om ons verhaaltje af te ronden, kunnen we zeggen dat we onze vakantie op een zeer leuke manier een totaal andere invulling hebben gegeven dan we eigenlijk hadden gepland, en we België hebben verkend op een actieve én relaxte wijze.
Groetjes, Ingrid en Luc

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...