Verhaal: Martial

Lang voordat er sprake was van een CORONA crisis en een lock-down hadden we het idee om met een aantal leden van Athena Westland een Westland-kampeerweek te organiseren op Le Perron in Waimes. Deze gedachte kreeg meer en meer vaste vorm in de cafetaria van de sporthal te Bredene, na ons zwem-uurtje. Even werd gevreesd dat de CORONA pandemie ervoor ging zorgen dat de geplande kampeerweek op Le Perron niet zou kunnen doorgaan. Maar dan mochten plots de campings terug open en was de weg toch onverwacht vrij om ons naar de Ardennen te begeven. We hebben gedurende de week van 13 juli tot 20 juli, 4 kampeerplaatsen, 2 Pod’s en 1 safaritent kunnen bezetten met geïnteresseerde leden van Westland. Ook kregen we dagrecreanten van Westland op bezoek.

Wij waren reeds een hele tijd niet meer op Le Perron geweest en stelden vast dat het terrein een ware metamorfose had ondergaan in vergelijking met de laatste keer dat wij er gekampeerd hadden. De toegangswegen zijn verzorgd en verhard, het sanitair werd uitgebreid (en CORONA proof gemaakt), de caravan plaatsen zijn vlakker geworden en de bar en de gemeenschappelijke ruimte is een juweeltje. Ook het uitzicht over het dal viel bij velen in de smaak.

Wij waren voor elke deelnemer een pak toeristische documentatie gaan halen in het bureau van toerisme van de Oostkantons in Malmedy. Nadat iedereen geïnstalleerd was werd heel de groep op onze plaats verwacht voor een verzorgd aperitief en kregen de geïnteresseerden uitleg over de streek. De volgende dagen volgden nog: een gemeenschappelijke wandeling in de Hoge Venen (Mont Rigi) met nadien een drankje in een plaatselijke brouwerij, een mosselavond, een uitgebreid ontbijt, een optreden van Bob Color, een petanquewedstrijd en een pizza-avond. Er was werkelijk geen tijd om zich te vervelen.

De gratis verstrekte toeristische documentatie bleek ook nuttig te zijn geweest voor enkele persoonlijke ontdekkingstochten in de streek, waarover dan weer in de groep van gedachten gewisseld kon worden.

We kunnen deze kampeerweek dus als zeer aangenaam en succesvol bestempelen. Enkele deelnemers waren zo positief over het terrein dat ze zeker nog eens wilden terugkomen. Deze reünie van Westland-leden werd natuurlijk ook een succes door de inzet van de terreinbeheerders Liliane en Paul en natuurlijk ook door onze Westland-barman Johan.

Martial en Clairette

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...