Verhaal van Bart en Tachke

Geregeld krijgen we getuigenissen en andere verhalen door of lezen we er op internet, maar zelden zit er zo een aanstekelijk verhaal tussen als dat van Bart en Tachke. Zowel voor de doorwinterde, ervaren naturist, als voor de beginnelingen is het heel leuk en herkenbaar om te lezen.
Lees en geniet …

Die eerste keer naturistisch op reis, voor ons was het ongeveer 30 jaar geleden toen naturisme nog minder bespreekbaar was als nu. Natuurlijk liepen wij thuis wel naakt als het weer het toeliet en gingen we regelmatig naar de sauna maar zo een volledige vakantie naakt naar een camping …

We wisten echt niet hoe dat zou zijn en het was eerlijk gezegd 30 jaar geleden wel een drempeltje waar we overheen moesten. Auto volgeladen met meer kinderen dan kleren en nachtelijke rit naar La grande cosse wat toen nog een naturistische camping was in de Camargue in Frankrijk .

Afbeelding FBN ter illustratie

Zouden we die wilde paarden die daar nog rondlopen te zien krijgen ? Hoe zou het zijn om te slapen in zo een gehuurde stacaravan ? Gaan die mensen aan de receptie daar in hun blootje staan als we toekomen ? Zou iedereen daar echt de hele dag in zijn blote flikker lopen ? Er is een winkeltje op de camping … waar steken we onze portemonnee ?
Zo van die nachtelijke overpeinzingen herkent u dat ?

Afbeelding FBN ter illustratie

Op de receptie waren de eigenaars zomers gekleed, hartelijk en vriendelijk. “kom ik toon jullie je verblijf, volg me maar” zei hij in het frans terwijl hij op een fietsje sprong. Wij erachter met de auto. Spelletje jeux de boules… iedereen bloot, volleyballende dames … yep bloot, mannetje op fiets … handdoekje tussen zadel en blote billen, iedereen naakt dus ! En dan sta je daar wat te draaien rond je verblijf voor de volgende twee weken, nette camping met schuin tegenover ons een piepklein caravannetje met aangelegd tuintje; palmboompjes, yucca’s, meloenen en geraniums je ziet duidelijk dat die mensen er hier hun thuis van gemaakt hebben. Moeten we nu eerst de auto leegmaken of is het nu de moment dat wij … ?

“ Kom kindjes kleren uit, het is hier altijd goed weer en je mag hier in je blootje lopen ! “ En daar stonden we met ons gezinnetje, klaar om over die drempel te stappen.

Afbeelding FBN ter illustratie

“ Votre première fois naturiste ? “ groet een gebruind mannenhoofd boven het tuinhaagje van het caravannetje.“ Oui monsieur ““ Prends ton temps, à l’aise!”Auto leeg, geïnstalleerd in onze stacaravan, iedereen naakt, de kinderen die nog helemaal niet bezoedeld waren door een maatschappij-beeld, ongegeneerd spelend en wij wat onwennig rondkijkend op ons handdoekje aan het tuintafeltje.

Uit de caravan met tuintje stapt het gebruind mannenhoofd over de geraniums met een half frans brood onder zijn oksel een fles wijn in één hand en een klomp kaas in de andere, ik weet nog dat ik toen dacht dat dit niet echt moeders mooiste zoon was en misschien wel de lelijkste man die ik ooit zag : kromgebogen, bochel, bruingebrand vel gelijk een zongedroogd tomaatje en slechts enkele tanden.
Hij ploft zich op zijn handdoek mee aan onze tafel … “ Bonjour je suis Monsieur Francois “We dronken wijn, aten brood en kaas terwijl we praatten over naturisme, gelijkheid, vrijheid, het leven… en ook over zijn vrouw die drie jaar geleden stierf maar waar hij nog elke dag tegen sprak. We hebben monsieur Francois na die vakantie nooit teruggezien maar hij was veruit één van de mooiste mensen die we ooit ontmoetten !

Afbeelding FBN ter illustratie

We wensen iedere beginnende, verlegen of twijfelende naturist iemand die het makkelijker maakt om over die drempel te komen … een eigen Monsieur Francois zeg maar.

Als wij hierbij iemand kunnen helpen … wees welkom bij deze.

Afbeelding FBN ter illustratie

2 Replies to “Verhaal van Bart en Tachke”

  1. Dag Mark,
   Ja, die locatie is jammer genoeg nu een textiel-locatie en dus niet meer toegankelijk naturistisch, daarom staan er dus geen gegevens bij qua locatie en derlijke.
   Anders gingen we die er zeker bijgezet hebben.
   Groetjes en hou jullie goed,
   Tot gauw,
   Koen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...