Interview met …

Jonge Naturisten: Jona

Beste vrienden naturisten.
Wij bieden jullie graag onze beste wensen aan voor een gelukkig, voorspoedig en naakt 2019.
In onze nieuwsbrief van begin 2018 kondigden we aan dat de Nederlandstalige jongerenvereniging Jona werd geïntegreerd binnen het FBN om de op jongeren gerichte activiteiten nieuw leven in te blazen. Daarmee zijn we een driedubbele uitdaging aangegaan: een team van vrijwilligers samenstellen, de doelgroep bereiken en motiveren en op jongeren gerichte activiteiten organiseren.


De activiteiten zijn opgestart en zijn heel divers om een zo ruim mogelijk publiek aan te spreken: saunabezoeken, samenkomsten op een naaktstrand, naturistische weekends e.d.


Graag stellen we je hierbij de nieuwe mandatarissen voor. Deze vrijwilligers organiseren de activiteiten, onthalen nieuwe mensen, voeren de promo en zijn het aanspreekpunt van de groep. Zij rapporteren tevens aan de raad van bestuur van het FBN. Op dit moment zijn Maarten en Kristof (Nederlandstaligen) de voortrekkers van de groep, recent werden Vianney en Melody (Franstaligen) eveneens betrokken bij het bestuur. Ze stellen zichzelf voor:


Maarten: Sinds 2014 zijn mijn vrouw en ik in het naturisme gerold na het bezoeken van een publieke naaktwellness. Sindsdien heeft het naturisme ons niet meer losgelaten. Het is letterlijk en figuurlijk een bevrijding in deze drukke samenleving. Intussen hebben we een kindje en is er nog eentje onderweg, dus de toekomst is verzekerd! 😊 Tijdens een naturistische vakantie merkten we dat er heel wat jonge mensen/gezinnen bij waren, maar dat dit is in België beduidend minder. Na wat opzoekwerk kwamen we bij Jona terecht en na een eerste activiteit voelden we ons instant weer op vakantie.


Kristof: Ook ik ben in het naturisme geraakt door naar de sauna te gaan. In 2012 kwam ik zo in de sauna mensen tegen van de vereniging Zonneleven en ben ik in contact geraakt met de club. Een bezoek aan hun terrein en de wekelijkse samenkomst op woensdag beviel me enorm. Een jaar later kwamen enkele leden van Jona naar de zwemactiviteit en zo leerde ik de groep kennen.
In 2016 besloot het toenmalige bestuur te stoppen en vonden Maarten en ik dit jammer. We hebben toen samen met nog enkele leden de taken op ons genomen en de groep levendig gehouden. In 2017 werden we door het FBN gecontacteerd met de vraag of we het niet zagen zitten om als jongerenwerking onder de vleugels van FBN te werken. We mogen nog steeds ons eigen ding doen, maar kunnen nu ook rekenen op hun steun en middelen. Sinds kort zijn we ook gestart met een nieuwe afdeling voor Franstalige naturisten die in België wonen.


Vianney: Samen met mijn echtgenote Melody, ontdekte ik het naturisme op het ‘Ile du Levant’ een klein Frans eilandje in de Middellandse Zee. We houden niet van de typische overvolle toeristische plaatsen, maar na het bekijken van een uitzending over naturisme hadden we samen beslist om dit uit te proberen. De eerste minuten naakt tussen onbekenden waren vreemd maar niet onaangenaam. De aangename wind, de warmte van de zon, het gevoel van totale vrijheid … De eerste duik in het zeewater was voor mij een onvergetelijke ervaring. Een magisch moment. Sindsdien zijn we overtuigde aanhangers van het naturisme en de natuurlijke vrijheid. Het naturisme is voor mij ook de perfecte levensfilosofie. Mensen die mekaar respecteren, geen oordeel vellen of spotten zoals helaas vaak in de textielwereld het geval is. Naturisten kiezen bewust om zonder complexen te leven, zonder de door de maatschappij opgelegde uiterlijkheden.
Recent wenste ik mij verder te engageren in het naturisme. Ik wist dat het FBN gemotiveerde personen zocht om jonge Belgische naturisten te vertegenwoordigen. In samenspraak met m’n echtgenote hebben we zonder aarzeling besloten om onze kandidatuur te stellen. Wij zien de jeugd als de toekomst en onze missie is het steunen en bewaren van het naturisme en zijn waarden, nieuwe medestanders vinden en activiteiten voor jongeren en jonge families ontwikkelen.


Melody: Het naturisme is op een heel … natuurlijke manier in ons leven gekomen. Altijd al wenste ik vrij te zijn in mijn bewegingen, niet beperkt door enig textiel. Zonder jeuk van het textiel of irriterende etiketten. Het is allemaal begonnen met de instructienota van onze nieuwe jacuzzi. Misschien vreemd, maar er stond: “textielvezels kunnen de goede werking van de pomp belemmeren”. We hebben daarom besloten om zonder badpak te baden. Gewoon fantastisch zonder kleffe badpakken die ook nog ’s een lange droogtijd hebben.
Na ook samen met mijn man een naturistische vakantie uitgeprobeerd te hebben, besloten we om dit soort vakanties ook met onze kinderen te beleven. Van dan af zijn de overvolle campings en vakantiedomeinen met de ochtendrush om een ligzetel te reserveren, volledig no-go. Sedert we het naturisme beleven heb ik me nog nooit zo goed gevoeld. Ik voel me goed in mijn vel en heb geen complexen over mijn lichaam. Zalig om te wandelen, te baden of te
zonnebaden zonder aangestaard te worden. Op een heel natuurlijke manier hebben mijn man en ikzelf daarom besloten om ons verder in te zeten voor het naturisme.
Vianney en ikzelf zijn recent mandataris geworden bij het FBN om de Belgische jonge naturisten te vertegenwoordigen. Een missie die ons nauw aan het hart ligt.
Voor de volgende Jona-activiteiten ga je naar onze recent vernieuwde website en, last but not least, voor veel van onze activiteiten mogen we het domein en de faciliteiten van een naturistische club gebruiken. Hartelijk dank daarvoor!

We wensen hen veel succes!

2 Replies to “Interview met …”

  1. I’ve been surfing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting article like yours.
    It is pretty worth enough for me. Personally, if all website owners and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...